Funkcionalnost u domu sa zebra ili rolo zavesama – evo koje su njihove razlike

Želite li da poboljšate izgled vašeg enterijera i udahnete funkcionalnost u dom? To možete učiniti kroz veliki izbor atraktivnih zavesa. Ali, koji moderni model kupiti? Jasno je da se osećaj za stil treba održavati i kada su zavese u pitanju. Luksuzni dizajn, prijatna boja i funkcionalne opcije trebaju biti ključne. Rolo ili zebra modeli pomoćiće vam da svetlost bude adekvatno filtrirana u prostor, temperatura izregulisana, a prijatnost za oko obezbeđena. 

Da li odabrati zebra ili rolo zavese – koje su razlike?

Bez obzira da li ste sledbenik minimalizma, rustike ili tradicionalista – ova dva tipa zavesa biće idealna za bilo koji izgled enterijera koji želite da postignete. Prilagodljive su za svako godišnje doba i bilo koju prostoriju. Ne mogu, a da ne odgovaraju dekoru i da se lako uklope u bilo koji način života. Ipak, napravili bismo nekakvu paralelu između zebra i rolo zavesa po meri – kako bismo vam pomogli da odaberete one koje će dati luksuzniji izgled vašim prozorima i balkonskim vratima. 

Ako preferirate da se nakon završenog posla odmorite, odspavate, imate privatnost ili pogledate film – onda će vam trebati dobra blokada dnevnog svetla. Lažnu noć možete postići sa rolo zavesama. A ako pak u vašem domaćinstvu imate bebu ili volite poigravanje senki, svetlosti i tame – praktičnije je da kupite neki od zebra modela. Ova dva tipa zavesa imaju slične karakteristike. Sa njima možete imati dobru zaštitu od uv zračenja, očuvati toplotu u prostoru i ići korak uz korak sa stilom. Glavna razlika im je u mehanizmu pokretanja, raznolikosti boja i dezena, ali i osećaju koji želite izazvati. Ukoliko volite imati ozbiljniji izgled enterijera, kancelarijsku strogost i luksuznost – biće pogodnije rolo zavese, dok za zabavan, elegantan i poletan dekor pre trebate odabrati zebra modele.

Da li je bolje kupiti zebra model? – iskustva ljudi

Kada su u pitanju striktno zebra zavese, iskustva ljudi nagoveštavaju da one imaju kvalitetno platno koje se lako čisti i da jednostavno postižu odlično osvetljenje u prostoriji. To je glavni razlog njihove potražnje. Uklapaju se u potrebe mnogih usled fantastičnih šema boja, prozirnijih i tamnijih tkanina jer bez sumnje svedoče o eleganciji. Bilo da ste romantična duša ili volite ljupku atmosferu, delimičnu zatamnjenost i uredan dom – one će vam odgovarati. 

Ako se i dalje pitate da li je dobro kupiti zebra model, iskustva drugih će vas uveriti u to da ćete imati isplativu investiciju. Sa malo ulaganja možete imati visokofunkcionalni enterijer. Ove zavese poseduju sjajan mehanizam gde zavisno od situacije vi kontrolišete količinu svetla. Možete lepo videti kroz zavese prostor izvan vaše kuće ili preklopivši tamnije trake preko svetlijih – storiti zatamljenost i privatnost. Uz motorizovane modele – pokretati ih iz vaše omiljene sofe i zaboraviti u potpunosti na konstantno ustajanje radi kontrole svetla.

Sve ovo zvuči idealno. A kakva je situacija sa postavkom ovog modela zavesa? Iskustva mnogih svedoče da ih lako možete instalirati na zid, bez obzira koji tip prozora imate, pvc, drveni ili neki drugi.

Da li su bolje rolo zavese?

Pre kupovine, uvek je dobro razmotriti i drugu opciju. Da li su možda ipak bolje rolo zavese i to one rađene po meri? One su napravljene od različitih materijala… pamuka, svile, poliestera i slično. Kao takve imaju idealno svojstvo filtriranja sunčevih zraka. Rolo zavese mogu postići odličnu energetsku efikasnost jer se dobro uklapaju u prozorske okvire. Postoje čak i modeli koji su namenjenji za deo enterijera u kojima je vlaga zabrinjavajući problem. Rolo zavese nude sofisticirani izgled, čistoću i bezbednost po decu i ljubimce.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *