Gajbe za piće – funkcionalnost i promocija

Nekada su se koristile drvene gajbe, od kojih su neke bile i sklopive. Danas gajbe za piće predstavljaju fuziju neizostavnog transportnog sredstva i marketinga.

Plastične gajbe su prilično brzo smenile drvene, kada se uvidelo da će povratna ambalaža ostati dugo u upotrebi kao mehanizam koji je održiv. Proizvođači su prihvaili plastične gajbe zbog njihovih brojnih prednosti nad drvenim, kao što su izdržljivost, trajnost, pouzdanost i stabilnost. Gajbe za piće su vremenom postale nezamenljiv deo proizvodnje pića, a danas su nešto o čemu se posebno razmišlja. Proizvodnja pića je na taj način funkcionalno unapređena. Kompanja Schoeller Allibert već šezdeset godina donosi na svetsko tržište novine u oblasti proizvodnje plastičnih gajbi za piće.

Plastične gajbe su smenile drvene

Izdržljive plastične gajbe se kreiraju tako da mogu da podnesu različite vidove transporta (proizvodna traka, prenošenje viljuškarom u magacinu fabrike, prevoz kamionima i ručno prenošenje u prodavnicama i ugostiteljskim objektima). Zato svaka gajba treba da je oblikovana tako da je podesna za pakovanje i slaganje na gomilu. Gajbe, kada su složene jedna drugu,predstavljaju stabilan oslonac i zgodne su za vođenje evidencije. Nije teško uočiti da li je gajba puna i prazna, kao i da li su flaše u njoj pune ili prazne. Današnje gajbe za piće su kreirane tako da imaju ergonomski izgled, udobne ručke i funkcionalan raspored otvora na stranicama. Težina gajbi je smanjena, što olakšava posao logistici zbog većeg broja gajbi koji može da stane u kamion određene nosivosti. Proizvodnja pića, transport i dostava se menjaju sa svakom promenom povratne ambalaže. Tako pored ulaganja vremena i sredstava u unapređivanje kvaliteta pića, proizvođači redovno ulažu i u redizajn gajbi za piće.

Gajbe za piće savremenog dizajna

Izgled plastičnih gajbi nije više jednostavan i jednoznačan, kao nekada kada su sve gajbe za piće izgledale isto. Danas one predstavljaju kreativni izraz autorskog tima koji stoji iza marketinške kampanje ili strategije brenda. Na stranicama gajbi za piće se nalazi dovoljno mesta za štampu vizuala koji predstavljaju brend u najboljem svetlu. Gajbe su, dakle, deo vizuelnog identiteta kompanije i značajno utiču na prepoznatljivost brenda i percepciju potrošača. Kreiranje izgleda gajbi za pivo, vino, vodu i sokove se znatno razlikuje u zavisnosti kojoj se ciljnoj grupi dizajner obraća. Zato nije retkost da se gajbe piva nađu i u tv reklami kao jedan od simbola brenda. Mnogi dizajneri se odlučiju za mekše linije, rundove i reljef na gajbama za piće kako bi se što bolje razlikovali od konkurencije.

Važnost reciklaže

Dvosmerna komunikacija povodom zamene gajbi sa flašama između proizvođača i trgovaca garantuje velike novčane uštede. Ne treba zaboraviti ni ekološki značaj reciklaže flaša koje se prave od prirodnih sirovina. Gajbe sa pićem počinju svoj život u punionicama, pa preko veletrgovina i malotrgovina stižu do krajnjih kupaca. Nakon toga se istim putem vraćaju i kruže. Plastične gajbe imaju dug životni vek jer su napravljene od vrlo izdržljivih i otpornih materijala.

Kompanija Schoeller Allibert kontinuirano unapređuje svoju seriju gajbi za piće i usklađuje sa potrebama proizvođača. Proizvođači pića im se obraćaju sa različitim zahtevima koji imaju potencijal da unesu pozitivne promene u različite segmente poslovanja. Najčešće se radi o novom dizajnu gajbi za piće koji predstavlja novi marketinški koncept proizvođača. Pored toga radi se i na poboljšanju funkcionalnosti rukohvata, promenama dimenzija, ojačanju dna i slično. Tim inženjera kompanije Schoeller Allibert svaki put daje svoj maksimum kako bi svaki klijent unapredio svoje poslovanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *