Građevinska stolarija – cene svih elemenata

Građevisnka stolarija je sastavni deo svake kuće. Bez građevinske stolarije ne bismo jednostavno mogli da funkcionišemo. Često se desi da na te neke stvari zaboravljamo, ali kada shvatimo koliko su nam one potrebne onda se zaista posvetimo i njihovom traženju, ali i kupovini ovih elemenata. Naravno, da biste znali kako da rasporedite ove troškove, onda treba da znate i koliko će vas koštati određeni elementi građevinske stolarije, a neki su prilično i jeftini, samo morate odabrati dobru firmu, koja je izuzetno posvećena svom poslu i koja vodi računa o kvalitetu:

Elementi za pričvršćivanje, spojnice

Ovde naravno govorimo delu građevinske stolarije, koji se naziva vijak. Ovaj element vas može koštati oko tridesetak dinara , pa sve i do sto dinara, a naravno postoje i oni koji koštaju i više. To naravno zavisi i od dimenzije i naravno zavisi i od toga koliko ih imate u pakovanju. Bez ovoga ne možete obaviti niti jedan posao, ne možete planirati, ne možete renovirati. Ovo je proizvod građevinske stolarije koji vam je uvek potreban.

Naravno, u nekim pakovanjima ih ima više, u nekim manje, sve zavisi od vrste. Naravno, uvek savetujemo da kupite više, odnosno mnogo više nego što vam je relano potrebno, jer vrlo lako se može dogoditi da vam nestane. Inače, ovaj element građevinske stolarije je jako važan prilikom pričvršćivanja bilo kojih drugih elemenata i nekada na primer uz te elemnte koje kupite ne dolaze vam vijak, već naknadno morate da kupite, a nekada i ne prilože dovoljan broj. Ali treba da znate, da je ova vrsta izuzetno jeftina.

Cena kliznog okova za vrata

Ako planirate negde da ugradite klizni okov za vrata, ukoliko planirate tu vrstu investicije u vašoj kući, onda treba da znate da će vas jedan element, odnosno ključni element koštati oko 2000 dinara, možda malo preko.

Cena brave za vrata

Ako menjate bravu na vratima, treba da znate da vas ona može koštati oko 700 dinara i to naravno i nije mnogo. Postoji mnogo vrsta brava, tako da naravno neće svaka biti 700 dinara, ali to je neka prosečna cena. Neko ko izdaje stan, on prilično često menja brave, jer želi da ima tu dozu posebne sigurnosti, tako da ovo i nije tako visoka cena.

Cena šarke za vrata i prozore

Šarke za vrata i prozore vas mogu koštati i oko dvadesetak dinara, odnosno do trideset maksimalno. I to govorimo o najjednostavnijim šarkama. Međtuim, postoje i spojnice i one su malo skuplje, one mogu koštati od dve hiljade dinara do tri hiljade. Ovaj okov za prozore i vrata se može koristiti i za ugradnju rolo komarnika ili roletni. Neke spojnice se mogu naći i za 700 dinara.

Cene kvake za vrata

I na kraju, jako važna stavka građevinske stolarije jesu i kvake za vrata. Njihova cena zaista varira, zato što postoji mnogo modela. Dakle one mogu koštati 500 dinara, ali mogu da koštaju i oko 1000, sve zavisi kakva vam kvaka za vrata treba i koje veličine i kojih dimenzija i slično.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *