Kako da spremni dočekate početak nove školske godine?

Iako mnogima može delovati da do početka školske godine ima još vremena, poželjno bi bilo na vreme krenuti sa pripremama kako biste bez stresa zajedno sa svojim đakom prvakom spremno dočekali polazak u školu. 

Polazak u školu predstavlja veliku prekretnicu u životu, kako predškolcima tako i njihovim roditeljima. Deca ulaze u novu životnu etapu i polako počinju da sazrevaju kroz sam proces učenja i istraživanja. 

Podrška roditelja je u ovoj situaciji od presudne važnosti. Najbolje je samim razgovorom sa detetom skrenuti mu pažnju šta ga sve očekuje. Igranje je tada u drugom planu jer deca stiču radne obaveze, ali opet ne zaboravite da dete treba da ima i vreme za sebe. Na vreme ga naučite da posle završenih obaveza može da odigra svoju omiljenu društvenu igru poput monopola, karti, pop it i drugih.

Pored moralne podrške, važno je i na vreme pripremiti kompletan školski materijal koji je svakom đaku u prvim nedeljama nakon polaska u školu preko potreban. 

Školski pribor – kupite samo ono što je neophodno

Nešto što će svakom školarcu biti neophodno prilikom pohađanja nastave jeste školski pribor.  Pribor za školu bi trebalo da bude prilagođen uzrastu deteta kao i njegovim potrebama. Ne treba preterivati sa kupovinom bespotrebnih stvari. Za početak dovoljno je da nabavite osnovno: patent i obične olovke, hemijsku olovku, zarezač i gumicu. 

Isto tako, sveske kao i blok za likovno je nešto što će vašem prvaku trebati na samom početku. Najbolje bi bilo da se pre samog polaska u školu konsultujete sa izabranim nastavnikom koji će vas uputiti u sve neophodne potrepštine koje se tiču školskog pribora. Na ovaj način nećete rizikovati da nešto od školskog pribora propustite da kupite. Nema potrebe da bacate novac na pribor koji je skup. Dovoljno je odabrati onaj srednjeg kvaliteta sve dok se dete ne upozna sa njegovim korišćenjem i dok ne nauči da ga čuva. 

Na vreme nabavite kvalitetan ranac za školu

Nešto bez čega je prosto nemoguće zamisliti svakog đaka prilikom odlaska u školu jeste školski ranac. Ranac služi da se u njemu smeste udžbenici kao i kompletan školski pribor. Za one najmlađe koji tek kreću u školu važno je odabrati ranac boljeg kvaliteta zbog pravilnog razvoja kičmenog stuba. Do sada su se najbolje pokazali tzv. anatomski rančevi koji su prilagođeni upravo najmlađem školskom uzrastu. 

Takođe, ranac mora biti sačinjen od materijala koji je po svojoj prirodi izdržljiv i dugotrajan. To znači da za ovu vrstu opreme za školu nikako ne biste trebali da štedite. Veliki izbor svih vrsta rančeva za školu možete da pronađete u online knjižari Prima.

Nabavite adekvatnu opremu za fizičku 

Pored olovaka, svezaka i ostalog školskog pribora trebaće vam i oprema koju će vaš mališan koristiti na časovima fizičkog vaspitanja. Radi se o posebnim patikama u koje će se pre početka časa preobuvati prilikom ulaska u školsku salu kao i odgovarajuća garderoba prilagođena sportskim aktivnostima. Za dečake do je najčešće šorc i pamučna majica, a za devojčice majica i helanke ili trenerka. 

Poželjno bi bilo da kupite poseban ranac ili torbu koji će biti upravo namenjen ovom nastavnom predmetu. Na taj način znatno ćete olakšati nošenje opreme za fizičko vašem mališanu. 

Pored navedenih postoji još nekoliko stvari koje bi valjalo na vreme nabaviti kako ne biste nespremno dočekali početak školske godine. Ako niste sigurni, možete se raspitati kod rodbine čija deca su stariji razredi kako biste okvirno znali za šta ćete sve morati da izdvojite novac kada je kupovina školskog materijala u pitanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *