Kako uz par malih promena potpuno preurediti prostor?

Dosadio vam je izgled prostorija u domu, sve je jednolično, ne uživate u boravku? Vreme je za promene. Ipak, nije uvek moguće pozvati molere, promeniti garnituru za sedenje ili kupiti veći televizor. 

Postoje jednostavni načini da se osveži izgled prostora, a da to ne košta puno. Troškovi zamene nisu visoki, a izmene su efektne i uočljive. Ne verujete? Nastavite sa daljim čitanjem i saznajte zanimljive ideje koje vam mogu pomoći u renoviranju prostora.

Zamena tepiha

Jedna od najboljih promena je zamena tepiha za nove. Uz malo ulaganja se dobija potpuno drugačiji izgled prostorije. Današnji tepisi se proizvode u različitim dimenzijama, dezenima, ali i različitim dužinama tkanja: valjani, šišani, čupavi… pa ako odaberete i drugačiju dužinu tkanja efekat će biti još bolji.

Stare tepihe nemojte bacati, operite ih, osušite i odložite pa kada vam novi tepisi dosade imate varijantu za zamenu!

Zavese i draperije za prozore

Umesto klasičnih nabranih zavesa postavite rolo zavese za svoje prozore! Promena će biti baš uočljiva.

Zebra zavese jesu u trendu, ali ne samo jer su estetski lepe. Platno se ne skida, antibakterijsko je pa mu ne treba pranje. Održava se povremenim brisanjem vlažnom krpom i to je sve. Pored toga, zavese se postavljaju tik ispred stakla pa ne zauzimaju prostora kao klasične što će prostor učiniti većim.

Ujedno imate i mogućnost delimičnog ili potpunog zasenčenja prostora. Proizvode se u bezbroj nijansi i printova pa će jedna biti odgovarajući za vašu prostoriju.

Promenite prostirke za sedenje i dekorativne jastuke

Odličan način da se osveži prostor je da se promene prostirke za sedenje koje se prave od različitih materijala, šara i boja. Krznene prostirke su „IN“, ali su teže za održavanje pa možete kombinovati klasične prekrivače koji su u jednoj boji sa jastučnicama koje su od veštačkog krzna. Zanimljive su i štirkane i heklane jastučnice, one koje su u kombinaciji materijala, zanimljivih šara…

Igrajte se sa dezenima i bojama, ali ako odaberete šarenu prostirku za sedenje onda neka jastučnice budu u jednom tonu i obratno. Važno je da se svaka promena bude sa ukusom i rezultat će biti fantastičan.

Zalepite tapete

Postavljanje tapeta na zidove je deo molerskih radova, ali ako govorimo o transformaciji izgleda prostorije to uopšte ne mora da bude ni skupo ni komplikovano.

Najnovije generacije tapeta mogu da se čiste, otporne su na sunce (ne blede), termički su izolator, ali mogu da budu i samolepljive što je za vašu situaciju idealno. Odaberite jedan deo zida i postavite tapete na njega. Ne treba vam majstor jer one imaju nanesen sloj lepka, vaše je samo da pažljivo započnete sa postavljanjem od vrha ka dole. Sa zadnje strane postoji zaštitna folija koja, kada se skine, daje tapete spremne za lepljenje.

Prostor će izgledati kao da ste odradili molerske radove u čitavom domu, a u stvari izmene su bile minimalne i vrlo jeftine.

Pored ovih saveta dobro je po nekad promeniti raspored nameštaja, mogu se zameniti ramovi na zidnim slikama, postaviti nove police… Neki od ovih predloga su univerzalno dobri, poput saveta da se promene tepisi, a neki su specifični i zavisiće i od izgleda vaše prostorije. Igrajte se i stvorite ugodno mesto za boravak! Ukoliko razmišljate o uređenju kupatila, imamo par saveta za vas. Pročitajte ih u ovom blogu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *