Koji se sve jezici mogu naučiti u školi stranih jezika i ostale interesantne informacije

 

Ne postoji ništa interesantije od toga kada nešto naučite, nešto što ste mislili da nikada nećete savladati. Sve je u suštini vežba i sve je u suštini način na koji gledate na stvari. Ukoliko ste odlučili da se tome posvetite, ukoliko istinski želite da naučite neke strane jezike, onda i sama volja može da bude dovoljna da vas dovede do cilja, jer ćete se iz sve snage potruditi da u tome uspete. 

Koje sve jezike možete naučiti?

U školi stranih jezika možete naučiti one osnovne jezike za koje smo svi čuli, za koje svi znamo, za koje se i interesujemo povremeno. Dakle, u svakoj školi stranih jezika u ponudi su engleski, nemački, francuski, italijanski, španski. Od skoro u mnogim stranim školama dodaju se još po neki jezici, koji su traženi i koji su interesantni. Na primer, u poslednje vreme izuzetno mnogo se traži norveški, zatim kineski je takođe vrlo interesantan, ali i ruski takođe. 

U Srbiji možete učiti srpski jezik

Ovo je takođe jedna od interesantnih činjenica, jer obično kada pomislimo na škole stranih jezika nikako ne pomislimo da se u njima može učiti srpski jezik. A zapravo to je tako logično zbog svih stranaca, koji iz različitih zemalja dolaze u našu državu i koji jednostavno žele da savladaju naš jezik, jer žele ovde da ostanu i zato što im je potreban zbog posla. Tako da je ovo jedna vrlo intersantna činjenica. 

Da li znate koliko jezika postoji i koji su najzastupljeniji?

Više od 2000, tačnije 2700 jezika postoji na svetu. I to deluje kao fascinantna brojka, jer izgleda da ih ima previše i neverovatno je kako su narodi osmišljavali svoje načine da se sporazumeju i kako je to opstajalo i menjalo se godinama. Jezici koji su najzastupljeniji zbog toga što ih najveći broj ljudi govori su svakako engleski i španski, ali naravno i kineski i hindu. 

Da li učenje drugog jezika može pozitivno da utiče na vas?

Ovo je jedan od onih stvari zbog kojih bi svakako trebalo da naučite još nekoliko stranih jezika. Pored toga što ćete se vrlo lako sporazumeti gde god da se nađete, naučnici smatraju da kada učite drugi jezik da samim tim razvijate različite funkcije u vašem mozgu, da poboljšavate pamćenje. Neki naučnici tvrde da učenjem drugih jezika, vi zapravo usporavate proces starenja vašeg mozga. 

Koje knjige se najviše prevode?

Svakako jedna od referenci koliko je neka knjiga popularna je i broj prevoda. Da li ste znali da je Biblija knjiga koja je najproveđenija na celom svetu. Gotovo da je prevedena na sve svetske jezike. Druga i pomalo iznenađujuća informacija jeste da se na drugom mestu nalazi knjiga Pioniko. Na trećem mestu nalaze se knjige poznate spisateljice Agate Kristi. 

 

Čovek može učiti više različitih jezika u isto vreme

Da li ste znali da čovek može da uči više različitih jezika u isto vreme. Naravno, ovde je samo stvar njegove dobre volje. Svakako se treba u školi stranih jezika konsultovati oko odabira koja dva jezika istovremeno bi bilo najbolje da se uče, kako biste sami sebi olakšali proces u koji želite da se upustite. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *