Koliko ćete novca morati da izdvojite ukoliko planirate da staru PVC stolariju zamenite novom?

Jedna od ozbiljnijih investicija kada se radi o uređenju kuće ili stana, naročito kada govorimo u „grubljim radovima“ jeste postavljanje PVC stolarije na prozorima ili vratima. Tu pre svega mislimo na faktor troška koji nije uopšte zanemarljiv naročito ukoliko pogledate koliko se danas kreće prosečna cena ugradnje neke vrste stolarije na jednom prozoru. Dakle, za ovo ulaganje biće vam potrebno nešto više novca. 

Sa druge strane, ovaj posao nećete moći da završite tako brzo. Majstorima će trebati sigurno nekoliko dana naročito ako razmišljate o promeni kompletne stolarije kao i o ugradnji roletni. Mnoge radnje koje se bave prodajom PVC stolarije kao i roletni imaju svoje majstore koje angažuju po potrebi. Naravno, ova usluga će vas dodatno koštati. 

Cena PVC  stolarije zavisi od proizvođača do proizvođača ali i od same vrste

Ako se informišete na nekoliko mesta, videćete da se cene ugradnje stolarije mogu razlikovati i po nekoliko stotine evra. Ključnu ulogu u formiranju cene može imati kvalitet stolarije, pa ćete tako za aluminijumsku stolariju morati da izdvojite više novca od na primer drvene stolarije. 

PVC stolarija se pokazala takođe veoma kvalitetnom i popularnom pa se mnogi u svojim domovima odlučuju upravo za nju. Dobra plastika od koje je sačinjena, kao i odlična zaštita od svih klimatskih promena je nešto čime se pvc stolarija posebno ističe.

Cena PVC stolarije zavisi od toga da li želite ujedno i da ugradite roletne

Pre nego što se opredelite za vrstu stolarije, dobro bi bilo da unapred napravite neki plan koliko će vas sve koštati. Na internetu ili u nekoj obližnjoj prodavnici se možete raspitati o prosečnim cenama, a zatim sami kući izračunati troškove. Za početak, odredite dimenzije svih prozora i vrata koje planirate da zamenite (dakle, metar u ruke i napravite specifikaciju). 

Takođe, treba da znate da postoji značajna razlika u ceni u zavisnosti od modela prozora, pa ćete tako stolariju za dvokrilne kao i trokrilne prozore više platiti u odnosu na jednokrilne. Većina proizođača nudi mogućnost ugradnje roletni koja odgovara određenom profilu prozora. 

Od izbora stakla, okvira, kao i od vrste okova koji se ugrađuje može zavisiti konačna cena ugradnje stolarije.

Možda vam sve ovo može delovati zbunjujuće, ali zaista na cenu utiče mnogo što-šta. Ukoliko niste sigurni u sopstvenu procenu, možete angažovati nekoga ko se razume u ove stvari i ko će vam dati precizniju cenu koštanja. 

Ugradnja nove stolarije se isplati na dugi rok

Iako će vas sve ovo koštati kako više novca, tako i živaca, ono što je karakteristično za sve modele stolarija je to da mogu trajati i desetine godina, nekada čak i više. Dakle, kvalitetna nova stolarija pružiće vam maksimalnu udobnost i toplinu u svom domu duži vremenski period. 

Preporuka je da se sa ovom vrstom radova bavite na leto, kada je lepše vreme. Zimi problem može biti grejanje u stanu kao i lošiji vremenski uslovi. 

Pre nego što donesete konačnu odluku, raspitajte se prethodno na nekoliko mesta kako biste bili sigurni da ste napravili najbolji izbor. Tako ćete se manje nervirati, ali i uštedeti na dodatnim troškovima. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *