Kreativni načini za sagorevanje kalorija

Ukoliko se mučite sa viškom kilograma – odmah možete da prekinete, jer smo umesto vas istražili i došli do kreativnih načina za sagorevanje kalorija. Naporni treninzi i restriktivna dijeta nisu jedino rešenje za mršavljenje. U nastavku teksta saznajte zanimljive načine pomoću kojih možete sagoreti kalorije efikasno, brzo i kreativno.

Svakodnevnim aktivnostima do manjka kilograma

Vežbajte nevežbajući i tako se dovedite u fit formu! Da li ste znali da svakodnevne aktivnosti, kao što je šetnja ili penjanje stepenicama, mogu biti blagotvorni po izgled vašeg tela? Zato – budite kreativni i mislite na svoje telo.

Kad god je pred vama izbor: stepenice ili lift, kao i: vožnja automobila ili bicikle – opredelite se za zdraviju opciju. Dok perete sudove, presađujete cveće, ili se bavite nekom drugom držite kičmu pravom, a leđne i trbušne mišiće stegnutim – promene na telu počeće da se vide vrlo brzo, posebno ukoliko uporedno primenjujete i neke preparate za mršavljenje, kao što su Citrax forte kapsule.

Zamena crvenog mesa pečurkama

Koliko puta na nedeljnom, a možda i dnevnom nivou jedete crveno meso? Možda je upravo ovo glavni razlog za višak kilograma u vašem telu. Ipak, možda smanjivanje i restrikcija od hrane u vidu crvenog mesa nisu najbolje rešenje.

Umesto toga, napravite zamenu sastojaka – jedite pečurke umesto crvenog mesa! Pečurke su vrlo korisne i u potpunosti će zameniti sve minerale i proteine koje unosite mesom, ali vas neće gojiti, a masne naslage će se istopiti.

Zdravim grickalicama do smanjenja kilaže

Grickalice i užine izuzetno su važan deo ishrane i nikako ih ne izbacujte iz svog kuvarskog “menija” ako želite da smršate. Ipak, definitivno je poželjno da i ovaj obrok učinite što zdravijim i redukujete kalorije. Pistaće odaberite pre nego čips, a voće radije nego slatke grickalice. Uz zdrave grickalice osećaćete se i izgledati bolje i mršavije!

Usporite proces ishrane upotrebom štapića

Možda vam ovo zvuči kao previše eksperimentisanja, ali tražili ste kreativne načine za topljenje kalorija! Koristeći se štapićima umesto regularnog, zapanjačkog pribora za jelo, usporićete proces unosa hrane u organizam.

Ovo će pozitivno delovati na vaš organizam. Istraživanja su odavno pokazala da je spora prehrana mnogo bolja od brze ishrane, a ima li boljeg načina za usporavanje procesa, nego korišćenje štapića kao pribora?

Koristite manji tanjir za ishranu

Nije dovoljno samo zameniti sastojke kojima se hranite, najbolji efekti slede ukoliko to uradite i sa posuđem! Ako se osvrnemo na gastronomsku istoriju, videćemo da su se tanjiri vremenom proširivali, pa tako i obroci.

Zamenom posuđa manjim, nateraćete sebe da pripremate manje obroke, a vremenom će to za vas postati sasvim normalna veličina obroka. Masne naslage će se vremenom topiti, a nećete ni osetiti minimalnu promenu u ishrani.

Instalirajte aplikaciju za praćenje sagorevanja kalorija

Tehnologija je znatno olakšala živote ljudi širom sveta, a za svaku ljudsku potrebu i problem, nudi bar nekakvo olakšanje, pa tako i za pitanje gubitka težine. Na vaš pametni telefon možete instalirati bezbroj aplikacija čija je glavna funkcija upravo to da potpomognu proces sagorevanja kalorija.

Posebno dobre su aplikacije koje služe za praćenje procesa sagorevanja kalorija. Ovako ćete uvek imati uvid u to kojim tempom se kreće gubitak težine i moći ćete da pratite kakva ishrana najpozitivnije utiče na sagorevanje kalorija u vašem slučaju.

A za predjelo – salata

Ukoliko gladni spremate obrok ili izlazite u restoran na jelo, velike su šanse da ćete se prejesti jer ćete napraviti ili naručiti količinu hrane koja vam zapravo nije potrebna. Zato savetujemo da obavezno naručite predjelo, i to zdravo predjelo u vidu salate.

Ovako ćete utoliti apetit dovoljno da se ne “prežderete” hraneći se narednim obrokom, odnosno glavnim jelom, a verovatno ćete nakon salate želeti i zdraviji, pa i manje kaloričan obrok.

Nema sumnje da ćete se, slušajući ove savete, na kreativan i zanimljiv način rešiti viška kilograma i sagoreti kalorije. Naravno, za najbolje rezlutate – trenirajte!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *