Kreativno pakovanje poklona

Da li ste od onih kojima je važno da ostave dobar prvi utisak?

Znajte da niste jedini. Dobar prvi utisak je važan za sve, pa tako i za poklone. Posebno je zanimljivo kada se pokloni otvaraju, jer iz trenutka u trenutak uzbuđenje raste, a malo po malo se odvija ukrasni papir, skida ukrasna maša i eto ga, poklon je tu. E pa, kada je poklon lepo upakovan, on se duže i pamti. Ipak, znamo dobro da je potrebno mnogo više truda da se poklon upakuje, nego što se otvara i sav trud brzo se uništi, ali najvažnija je uspomena. To je trenutak koji se uvek zapamti.

Naravno, nije nimalo lako pakovati poklon, još ako ste neuki, e pa onda vam neće biti ni zabavno, ali dovoljno vremena, strpljenje i malo truda doprineće da se poklon lepo umota u kartonsku ambalaža i da privuče pažnju. Posebnu pažnju privlače oni pokloni koji se ručno upakuju i koji su u kartonskoj ambalaži

I da, obavezno izaberite kvalitetan materijal za ukrašavanje dara. Mašna, ukrasne trake, jednobojna ili šarena kartonska ambalaža, vi birate. Neka boja bude posebno interesantna, baš kao i sama dekoracija poklona. Ah, da, i poklon bi trebalo da bude pravi pogodak, jer džaba odlična kartonska ambalaža ako ste promašili poklon.

Kome je poklon namenjen?

Kada nekoga želite da obradujete i pri kupovini poklona, prvo što će vas u nekoj radnji pitati jeste kome je poklon namenjen ili npr. koliko neko ima godina, da li je poklon za ženu ili muškarcaa i sl. mislite na osobu kojoj kupujete poklon, jer na prvom mestu pri odabiru nekog dara trebalo bi da vam budu njene želje i afiniteti, pa tek sve ostalo. Kada odaberete adekvatan poklon, onda možete da se okrenete pakovanju koje može da bude više usredsređeno na humor ili na sentimentalnost. Naravno, to sve zavisi od osobe kojoj je poklon upućen.

Takođe, izuzetno je važna i poruka koju želite da pošaljete tim poklonom, pa osim stil i dekoracije, ambalaža za poklon se nametne sama.

Kakav oblik poklona želite?

Tek nakon odabira poklona možete da odlučite kako ćete poklon spakovati. Nekada kartonska ambalaža neće biti odgovarajuća, pa ćete onda morati da se odlučite za neko drugo pakovanje, a nekada će kartonska ambalaža biti idealno rešenje. u svakom slučaju, predlažemo vam da izaberete unikatan oblik, jedinstvenu dekoraciju, jer će se tako vaš poklon duže pamtiti.

Koji ukrasni papir izabrati?

Različite boje, različite nijanse i dezeni ukrasnog papira učiniće da poklon uvijete baš onako kako ste i zamisliti. Možete da se poslužite ukrasnim papirom, ali ako vam se on baš i ne uklapa u celu zamisao, onda iskoristite novine, crteže ili stripove i poklon upakujte potpuno drugačije. Uvek birajte duhovite i simmbolične isečke i sigurno nećete pogrešiti.

Na primer, ukoliko želite da obradujete dragu osobu koja voli da putuje, onda poklon umotajte u mapu sveta ili kartu njene omiljene destinacije ili države. Takođe, ljubitelje muzike možete obradovati tako što ćete poklon uviti u papir koji sarži note, a brojne su opcije, pa odaberite sami kako ćete dragu osobu obradovati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *