Kupatilski nameštaj koji treba da sadrži svako kupatilo!

Kupatilo je prostorija koju koriste svi članovi domaćinstva. Pored sanitarija i električnih uređaja u njemu se nalaze i sredstva za higijenu, sredstva za čišćenje, peškiri i sitnice svakog člana.

Za razliku od slika u magazinu koje svi gledamo, prosečno kupatilo je malo pa je važno izabrati prave komade kupatilskog nameštaja koji će obezbediti odlaganje svih stvari, a opet neće pretrpavati ionako već skučen prostor.

Koji su to komadi koje treba da poseduje svako kupatilo? Kako odabrati boju nameštaja? Za koje namene služe?

Ovi i još puno saveta se nalaze u tekstu, pa nastavite sa čitanjem da bi pronašli sve važne informacije! Možda vam pomognu kao ideja pri planiranju preuređenja sopstvenog prostora.

Ormarići za kupatilo – kako odabrati pravi?

Kupatilski nameštaj se ne može zamisliti bez odgovarajućih ormarića za kupatilo. Proizvode se u raznim dezenima, veličinama i modelima. Dele se na podne, zidne ili viseće i vertikale (visoki ormarići). Proizvode se od materijala koji ima vodootporni premaz pa je dugotrajnost zagarantovana bez obzira na visok nivo vlage.

Treba izabrati modele koji imaju dovoljno polica na raspolaganju, ali i nekoliko fioka za odlaganje sitnica koje trebaju da uvek budu pri ruci. Vertikale i podni modeli se proizvode i sa korpama za odlaganje prljavog veša pa razmislite šta vam više odgovara od ponuđenih varijanti.

Zidni ormarići za kupatilo imaju veliku nosivost, dovoljno su duboki za odlaganje i krupnijih stvari, a odlično se uklapaju u uglove i druge slobodne prostore na zidu. Jedna podvrsta zidnih ormarića za kupatilo su i varijante sa ogledalom pa se prostor iznad lavaboa popunjava pametno i funkcionalno.

Bela se odlično uklapa sa svim pločicama, sa svim sanitarijama, odlična je i za mala i za velika kupatila pa se zato ova boja najčešće i bira. Ipak, sa bojom ormarića za kupatilo se možete i „igrati“ da bi se osvežio celokupni izgled. Ako su pločice svetle možete odabrati jače boje ili kombinaciju materijala koja će sigurno lepo izgledati.

Lavabo sa ormarićem

Ovo je jedina kategorija koji kombinuje sanitarije sa prostorom za odlaganje i zato je deo kupatilskog nameštaja koji može da ima svako kupatilo. Modeli lavaboa sa ormarićem su različiti i dolaze sa raznim vrstama za odlaganje i raznim vrstama lavaboa. Nadgradni su trenutno najpopularniji i izgledaju kao da se oslanjaju na ormarić ispod. 

Važno je znati da je lavabo sa ormarićem i praktičan jer ima nogare koji omogućavaju lako čišćenje podnih pločica. Povedite računa o uklapanju ovog modela sa delom iznad lavaboa, pa ih treba kupovati ili u paru ili kao modele koji mogu da se neprimetno uklope uz ostale modele.

Ne morate potpuno renovirati kupatilo da bi transformisali njegov izgled. Dovoljno je kupiti nekoliko odabranih komada nameštaja za kupatilo koji mogu da naprave bitnu razliku. Lavabo sa ormarićem je prvi model koji sigurno staje u većinu kupatila jer taj prostor svakako postoji slobodan. Dodatni slobodni prostor možete da popunite sa visećim ili podnim ormarićem za kupatilo koji će vam ulepšati prostor, a ujedno i pomoći da odložite puno stvari i tako uredite svoje kupatilo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *