Kupovina kišobran kolica za bebu

Kako se približava kraj trudnoće, tako roditelji kreću u nabavku stvari i opreme za novorođenče. Ono što će se sigurno naći na njihovom spisku jesu kolica za bebu. Izbor kolica za bebu je veoma važan i treba mu posvetiti pažnju, jer vaša beba treba da uživa u dugim, udobnim šetnjama.


Proizvođači nude različite vrste i modele kolica, a pri izboru kolica za vašu bebu uzmite u obzir način i stil vašeg života, kao i teren po kome ćete ih voziti. Mi vas danas upoznajemo sa kišobran kolicima, koja su poslednjih godina sve popularnija, i koja se na našem tržištu mogu se pronaći u dve varijante: klasična kišobran kolica i lagana kišobran kolica.

Klasična kišobran kolica – sa vama od prvog dana

Klasična kišobran kolica predstavljaju pravi izbor ukoliko ste u potrazi za jednim kolicima koja ćete koristiti od rođenja pa sve dok vaše dete bude želelo da se vozi u njima. Ova kolica su stabilna, čvrsta, pouzdana i, za razliku od travel Sistema kolica, nisu kabasta i lako će se uklopiti u vaše svakodnevno funkcionisanje.
Klasična kišobran kolica se proizvode u različitim modelima, a najčešće imaju sledeće karakterisitke: imaju mogućnost okretanja sedišta tako da dete može gledati ka vama ili napred, na drugu stranu; široko, postavljeno sedište se može spustiti u potpuno ravan položaj zbog čega se ova kolica mogu koristiti od prvog dana; kvalitetne točkove i suspenziju koja će će se pobrinuti da vaše dete uživa i u vožnji po neravnom terenu; imaju moderan dizajn, prostranu korpu za vaše i bebine stvari, kao i krov koji se lako podiže i spušta. Kao glavna mana ovakvih kolica navodi se njihova težina. Mogu biti teška i kabasta, što može predstavljati teškoću ukoliko ih svakodnevno nosite uz stepenice i niz stepenice, unosite u gradski prevoz i slično.

Lagana kišobran kolica za bebe starije od šest meseci

Lagana kišobran kolica su veoma lagana, teže svega nekoliko kilograma zbog čega se lako mogu prenositi sa mesta na mesto. Lako se sklapaju, imaju male dimenzije kada se sklope pa su vrlo praktična za putovanja, kada ih treba spakovati u prtljažnik automobila zajedno sa ostalim stvarima. Lagana kišobran kolica mogu se pronaći u različitim bojama, različitog dizajna a pre svega su namenjena deci koja sede, odnosno imaju preko 6 meseci, jer najčešće nemaju mogućnost stavljanja u ravan položaj. Takođe, ova kolica se ne mogu pohvaliti stabilnošću i čvrstinom kao
što mogu neka druga kolica.

Probajte kišobran kolica pre kupovine

Naša preporuka je da kolica uvek probate u radnji pre nego što ih kupite. Proverite kako se kišobran kolica sklapaju i rasklapaju, da li je to moguće uraditi jednom rukom ili je neophodna upotreba obe ruke (nekada će vam jedna ruka biti zauzeta držanjem bebe), da li su lako upravljiva, da li lako možete skrenuti sa njima. Stavite neko optereće u kolica i vozite ih pravolinijski, levo, desno.

Postavite nekoliko prepreka i pokušajte da pređete preko njih kako biste videli da li vam izabrana kolica odgovaraju Ne zaboravite da proverite da li sklopljena kišobran kolica mogu da stanu u gepek vašeg automobiae.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *