Lice je naš pogled u svet

Lice je naš pogled u svet, naše najbolje ja. Najupečatljiviji deo našeg lica je nos. Mali, veliki, prćast, kukast, izbočen deo je nas. Želimo da naš nos bude savršen i skladan, srazmeran našim crtama lica. Bitno nam je kako drugi reaguju na nas, želimo da u svačijim očima izgledamo lepo i poželjno. Ne želimo da se stidimo, želimo da se ponosimo. Slika nas savršenih je uvek pred našim očima. Da bismo se svideli drugima, moramo da se svidimo prvenstveno sebi.

Pa zašto ne bismo onda imali nos kakav želimo? Priroda nam nije dala savršen nos koji bi se uklopio našim crtama lica. Savremeno doba u kome živimo i savremena estetska hirurgija, gde između ostalog spada i operacija nosa, pružaju veliki broj mogućnosti, da se te naše nesavršenosti otklone. Opšte je poznato da su se mnoga kako svetska tako i domaća poznata lica podvrgla operaciji nosa. Podvrgnuti se ovakvoj interenciji nije više tabu tema.

Ukoliko se odlučite na ovaj korektivni poduhvat svakako treba odabrati pravo mesto i prave stručnjake koji su specijalizovani baš za korekcije nosa. To znači da bi doktor kod kojeg idete trebao da ima završenu srednju medicinsku skolu, bilo da je to državna ili sada sve više popularna privatna medicinska škola, medicinski fakultet i odgovarajuću specijalizaciju. Dodatno, priznanja i diplome samo potvrđuju njegovu stručnost u oblasti korekcije nosa.

Koji nos je „pravi“ za mene?

Naš ,,pravi“ nos je onaj koji odgovora našim crtama lica. Dakle ne postoji univerzalni model koji svima dobro pristaje. Prilikom odlaska kod plastičnog hirurga i pripreme za intervenciju svakako treba slušati šta lekar ima da predloži, i šta je to što bi se najviše uklopilo uz naše crte lica. Operacija nosa je bitan korak za nas i naše zdravlje, i zato joj treba pristupiti ozbiljno. Nos kakav želimo traži sigurne i vešte ruke, te tako moramo odabrati hirurga kome 100% verujemo. Nakon operacije nosa dobijamo i drugačiji lični pečat. Taj pečat je naše novo ja. Benefita je mnogo. Estetski lep nos nam daje veće samopouzdanje i samopošotvanje. Zdrav nos za nas znači i bolje zdravlje i zdraviji život.

Tok operacije i oporavak

Operacija nosa sprovodi se u totalnoj anesteziji i jako je zahtevna. Postupak pripreme je isti kao i za svaku operaciju. Neophodno je izvršiti detaljne analize i biti zdrav prilikom same intervencije. Po završetku operacije na nos se stavlja gips dok se u nozdrave stavljaju tamponi. Gips se u proseku nosi oko mesec dana. Nakono skidanja gipsa moguće je da nos bude otečen i da se na našem licu pojave i modrice, spava se na leđima i diše na usta. Proces oporavka je individualan, te tako je potrebno negde oko 3 meseca da nos bude onakav kakav treba da bude. Najbolje je slušati savet lekara i pridržavati se svih uputstva.

operacija-nosa2

Razlozi za operaciju nosa

Razloga je više. Mogu biti estetske i zdravstvene prirode. Estetikska hirurgija je deo današnjice gde se na operaciju nosa gleda kao na rutinsku stvar. Može je priuštiti svako ko to zaista želi. Promena koja se desi nakon operacije nosa je svima vidljiva. Želimo da stvari koje uradimo budu vidljive kako za nas tako i za druge. Izgledati lepo nam diže samopozdanje, naš ego raste. Zdravstvenih razloga za operaciju nosa može biti više. Neki od njih su devijacija, zapušnost, disanje… Glavobolja takođe, može biti uzrokovana zbog zapušenosti nosa.

Poznata lica koja su operisala nos

Možda se nekad pitamo kako neko ima savršen nos, koji se savršeno uklapa sa njegovim crtama lica a da i ne znamo da se taj isti savršen nos stvorio u nekoj operativnoj sali. Neke od poznatih ličnosti koje su imale operacije nosa su: Emina Jahović Sandal, Nikolija Jovanović, Ksenija Mijatović, Dragana Mirković, a od svetskih poznatih dama su i Britni Spris, Kim Kardašijan, Dženifer Aniston, Kameron Dijaz.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *