Neka vaše venčanje ima posebnu čar

Za proslavu venčanja parovi se spremaju dugo vremena. Svi žele da taj bude savršen, poseban i jedinstven, tako da se svim detaljima posvećuje posebna pažnja, od dizajniranja pozivnica, prvog plesa, do sale, muzike, torte. Kada se sve sabere, organizovanje svadbe je izuzetno obiman i zahtevan posao i potrebna je dobra organizacija.

Za početak, pozivnice za svadbu

Pozivnice za svadbu mogu biti raznolike, duhovite, romantične, u koverti, u obliku razglednice. Tu možete iskazati svoju kreativnost i sami dizajnirati izgled pozivnice. Ukoliko ne volite klasičan romantičan izgled, u kome dominiraju cvetni motivi, slika burmi i slično, možete odabrati malo opušteniju varijantu pozivnice na kojoj će biti nacrtani mlada i mladoženja u nekoj duhovitoj varijanti. Možete čak ubaciti neku zanimljivu sliku sa partnerom. Sa druge strane, ukoliko vam je venčanje u bajkovitom stilu, takve treba da budu i pozivnice. Danas su veoma popularne trodimenzionalne pozivnice, koje mogu izgledati vrlo zanimljivo i originalno. Takođe možete izabrati pozivnice savijene u rolnu sa mašnicom ili tipa ,,poruka u boci“. Ukoliko imate vremena, a nemate mnogo gostiju, možete i sami napraviti pozivnice po vašoj želji.  Bitno je stil slova prilagoditi tipu pozivnice, kako ne bi izgledala pretrpano i neugledno. Igrajte se, dajte slobodno mašti na volju i budite sigurni da će gosti rado čuvati vašu pozivnicu. Najvažnije je pozivnice dostaviti na vreme svim zvanicama, što je obično mesec dana pre venčanja.

Bendovi za svadbe – za dobru atmosferu

Svim mladencima je bitno da se na svadbi dobro provedu kako oni sami, tako i gosti, zato treba najviše obratiti pažnju na detalje koji su najbitniji za dobar provod. Vrlo bitna stavka je odabir benda i muzičkog repertoara. Dobar deo atmosfere zavisi upravo od muzike. Dobar bend podrazumeva da bude dobro opremljen, uvežban da ima i ženski i muški vokal, i da ima iskustva sa nastupima na svadbama. Ukoliko štedite na bendu, štedite na provodu. Danas bendovi za svadbe imaju svoje promotivne snimke na youtube-u, pa je najbolje da ih pregledate, a možete i otići na njihove svirke, napravite spisak od nekoliko koji vam najviše odgovaraju, a zatim ih kontaktirate za uslove i termin.

Izbor sale je takođe bitan faktor za dobru atmosferu. Sala koja se vama dopada i u kojoj se osećate prijatno biće pogodna i za goste. Važno je da bude dovoljno prostora za kretanje i igranje i da sala bude klimatizovana. Vodite računa i o tome kako raspoređujete goste za stolove, grupišite goste prema godinama i interesovanju. Svakako je bolje da goste koji su raspoloženi za igru postaviti bliže mladenačkom stolu. Kvalitetan izbor hrane i pića je još jedan činilac kvalitetne atmosfere. Nemojte štedeti na vinima i žestokim pićima, jer loša ponuda pića i te kako može ostaviti negativan utisak.

Angažujte kvalitetnog fotografa

Jedna o stavki koju morate birati sa posebnom pažnjom je izbor fotografa i snimatelja. To su ipak ljudi koji vam prave uspomene za ceo život. Pronađite proverene fotografe za koje znate da će posao odraditi na najvišem nivou. Potrebno je imati bar po jednog snimatelja i fotografa, koji će sve vreme biti aktivni i zabeležiti najvažnije trenutke. Vaše slike treba da budu savršene, stoga nemojte štedeti na njima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *