Nekoliko saveta i trikova za uređenje kuće koju želite da prodate kako biste joj povećali cenu 

Prodavanje kuće može iziskivati puno vremena što se tiče priprema, kako dokumentacije tako i uređenja kako bi kuća privukla tržište. Ukoliko posedujete određenu nekretninu koja ne izgleda idealno ne morate žuriti sa prodajom. Nekoliko bitnih trikova mogu izazvati odličan utisak kod kupaca i učiniti da kuća više vredi. Naravno, oni očigledni problemi ne mogu ni uz pomoć trikova biti sakriveni, ali da bi kuća postigla veću cenu i izgledala oku prijatno potrebno je da ne izostavite neke osnove uređenja i renoviranja. Dopadljivost kuće prilikom kupovine na prvi utisak veoma je značajan, a to možete postići na vrlo jednostavne načine:

Sitne popravke u enterijeru i dekoracije 

Većina ljudi koji žele da prodaju kuću nemaju u planu da dodatno troše novac i da se bave renoviranjem. Međutim, neke sitnice koje se mogu veoma lako rešiti značajno menjaju utisak o kući koja se nudi na prodaju i olakšavaju ceo proces. Podmazana vrata koja ne škripaju, noviji moderan nameštaj koji nije glomazan, ukrasni jastuci, zidovi okrečeni u belo, prijatni mirisi, saksijske biljke, ne razbacane stvari, neutralne boje i topla osvetljenja, funkcionalni prekidači, promenjene slavine i zatvoren poklopac na wc šolji samo su nekoliko detalja koji mogu oduševiti potencijalne kupce. 

Čistoćom do bolje ponude

U toku razgledanja kuće koja je namenjena za prodaju mnogim damama oči može da bode nečistoća i da ih podsvesno odvrati od kupovine, zato je veoma važno da kuću koju želite prodati temeljno očistite i dovedete do sjaja. Uklanjanje haosa i suvišnih detalja, prebrisavanje svih prostorija u kući, čisti prozori i ispolirane slavine, pod koji se sija i čist prilaz kući glavne su sitnice koje potencijalnim kupcima pružaju udobnost doma. 

Dekorisano dvorište 

Ne treba zaboraviti ni na okolinu oko kuće. Fokusirati se na dvorište moguće je bez preteranih ulaganja a ono će kupcima u velikoj meri izmamljivati osmeh na lice i topiti srce. Uređeni cvetni detalji, ukrasno grmlje, kamene staze, lep travnjak, spoljašnje osvetljenje dovoljni su za pozitivan efekat. Ukoliko želite ulagati više novca kako biste dobili više koristi možete se bazirati i na popravku zastarele ograde. Naglašavati cveće u dvorištu svakako može biti poprilično osvežavajuće. 

Renoviranje – fasada, hirdoizolacija, postavka novih pločica

Ukoliko vaš budžet dopusti možete zameniti dotrajale elemente i postaviti nove. Kuće koje imaju izolaciju i unutrašnje zidove u solidnom stanju, dakle, bez buđi, vlage i ispucalosti najpre se prodaju na tržištu. Pored toga, kupatilo čini se kao da igra glavnu ulogu pri odabiru kuće. Veoma je bitno da je kanalizacioni sistem dobar i da u kupatilu i kuhinji ne postoje značajni kvarovi. Hidroizolacija objekta je nešto na šta svakako trebate uložiti novac ukoliko želite da obavite ozbiljnu prodaju kuće. Hidroizolacija se može postaviti u kupatilu, podrumu i kuhinji kao bitnim prostorijama svakog doma, a kuća će uz pomoć nje postati toplije mesto za život koje ne propušta vlagu i druge štetne uticaje iz okoline. Na taj način vi vršite osnovnu zaštitu kuće. Hidroizolacija sprečava prodor podzemnih voda i neprijatnih mirisa koji usled vlage mogu nastati. Kao završni proces možete postaviti nove pločice koje će osvežiti prostorije. Dizajnirajući kuću koju želite da prodate i baveći se značajnim renoviranjem budite sigurni da ćete vašoj nekretnini podići vrednost i to na ekskluzivan nivo. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *