Panelni radijatori – idealni za dečije sobe

Došao je momenat da našem detetu uredimo sobu u kojoj će ono imati komfor i slobodu. Znamo da je potrebno da u sobi napravimo dobar raspored i da u nju postavimo sve što je neophodno za dete.

Postavili smo krevet na određeno mesto, uklopili radni sto za učenje, ostavili mesta za orman u kojem će dete odlagati stvari. Osmislili smo koje će boje da preovladaju u dečjoj sobi i odabrali sitnice i detalje koji će ulepšati sobu.

Da li ste možda razmišljali o grejanju sobe tokom zimskih dana?  

U nastavku vam dajemo nekoliko saveta u vezi sa izborom grejnog tela za dečiju sobu koje bi, istovremeno, trebalo da zadovolji nekoliko uslova – da je bezbedno, da je jednostavno za korišćenje i da se estetski uklapa u sobu.  

Panelni radijatori odgovaraju dečjoj sobi po svojoj veličini

Najčešće su dečje sobe manjih kvadratura i zato se roditelji trude da naprave raspored tako da u sobu stane sve što je detetu neophodno, a da sve izgleda lepo i usklađeno. U zimskim danima roditeljima je stalo da u dečjoj sobi postave grejanje koje će održavati prijatnu temperaturu, ali da izabrano grejno telo ne zauzima mnogo mesta u već ograničenom prostoru.

Panelni radijatori se smatraju veoma praktičnim i idealnim rešenjem za male dečije sobe. Oni su malog gabarita i dizajnirani su tako da im je širina svega nekoliko santimetara. Vrlo lako se montiraju i jednostavni su za koišćenje. Rade na struju i imaju termostat preko kojeg se reguliše unutrašnja temperatura vazduha. Postavljaju se uz zid i pošto nisu široki ne smetaju prilikom kretanja i obavljanja raznih aktivnosti.

Bezbednost grejanja je bitna

Pošto se temperatura kod panelnih radijatora podešava pomoću ugrađenog termostata, svako može sam i vrlo jednostavno da menja temperaturu po svojoj želji i potrebama. Čak i tokom odsustva od kuće panelni radijator mogu da se ostave upaljenim na određenoj temperaturi, a da budu bezbedni.

Naime, upaljen radijator u vašem odsustvu se neće pregrejati zato što ima zaštitu od pregrejavanja. Zato su panelni radijatori bezbedni, a vaše dete će imati uvek toplu sobu kada se vrati kući posle ledenog zimskog dana.

Zdravlje i grejanje

Ono što nam je kao roditeljima najbitnije je to da naše dete boravi u zdravom prostoru. Zato je potrebno da vazduh koji udiše, u zagrejanim prostorijama, tokom zime, bude svež i pogodan za zdravlje.

Potrebno je voditi oračuna o visini temperatue u dečjoj sobi. Ona bi trebalo da se održava na optimalnom nivou i da ne dolazi do pregrejavanja. Zato je termostat na panelnim radijatorima vrlo praktična stvar preko koje sami određujete temperaturu vazduha.

Ne zaboravite da redovno provetravate sobu kako bi u nju ulazio svež vazduh.

Prednost panelnih radijatora je ta da oni nemaju ventilator koji kod nekih drugih grejnih tela dižu prašinu i stvaraju alergije.

Postoje panelni radijatori i za dečje sobe

Možda vam obična bela ploča panelnog radijatora deluje pomalo dosadno za dečiju sobu. Međutim, postoje panelni radijatori napravljeni za dečije sobe.

Oni se razlikuju od običnih panelnih radijatora po boji. U ponudi postoje različite boje radijatora, te ako ste odlučili da vodite računa i o ovom detalju prilikom uređenja dečije sobe, opredelite se za neku od boja ili izbor boje prepustite vašem mališanu. Kompletnu ponudu pogledaj na sledećem linku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *