Praktični saveti koji će vam biti od velike pomoći kod ugradnje vodeo nadzora

U poslednje vreme se sve više ulaže u bezbednost i sigurnost kako domova, tako i raznoraznih poslovnih objekata. Jednostavno, vreme koje je došlo, kao i česti događaji koji pokazuju da su provale, pljačke, otuđivanje novca i vrednih predmeta, pokazali su da je i te kako bitno i preko potrebno da se obezbedi svaki prostor naspram njegovih potreba, kao i mogućnosti.

Kako se ispostavilo, među brojnim rešenjima ovog problema, među najefikasnijima se našao video nadzor, budući da pruža mogućnost snimanja svakog kutka kako spoljašnjosti, tako i unutrašnjosti, a uz to i pamćenja velikog broja sati snimaka, koji dalje služe kao dokazi ukoliko dođe do nekih radnji i situacija koje se predstavljaju kao kriminalne.

Bolji i veći dokaz od „žive“ slike i snimka ne postoji, te s tim u vezi, najbolji je način da zaštitite svoju imovinu. No, kada ugradite video nadzor, onda je potrebno da ga redovno održavate, da vodite računa o pojedinostima koje utiču na nastajanje boljih snimaka, te na njihov kvalitet i dugo očuvanje. Ovo su samo neke od stvari na koje treba da obratite veliku pažnju.

 

Održavanje čistoće objektiva

Koliko je objektiv, odnosno sočivo objektiva čisto, toliko će biti jasna i vidljiva slika snimka. Zbog toga je potrebno da redovno čistite kako unutrašnja, tako i spoljašnja sočiva, čime ćete uticati na to da slika bude najjasnija moguća u svakom momentu, bez ikakvih mrlja, smetnji koje umeju da učine da ceo snimak propadne, jer se ne vidi jasno šta ili ko se nalazi na njemu.

 

Uklonite smetnje

Video nadozor treba da pokriva apsolutno svaki kutak, svaki ćošak i sve ono šta okružuje vašu firmu, poslovni prostor i celokupan objekat.

Često se, međutim, dešava da snimci ne valjaju zbog nekog granja obližnjeg drveća, zbog visokog cveća koje zaklanja neke prolaze, staze, zbog čega je odmah nakon instaliranja video nadzora potrebno da proverite da li nešto slično postoji, da to uklonite, kako se ne bi desilo da napravi smetnju u nekom ključnom trenutku.

 

Proverite zaštićenost od korozije

Naravno, unutrašnji video nadzor ne morate proveravati, niti strogo čuvati, ali spoljašnji je potrebno da zaštite od vlage, vode, kako ne bi došlo do koroziranja kamera, kablova, te tako i prekida njihovog rada.

Česte kiše, sneg, slivanja sa oluka, kada dođu u dodir sa kamerom ili kablovima koji nisu zaštićeni stvaraju koroziju, a ona ubrzo utiče na kvalitet rada aparata, te na njegov potpuni kvar i prestanak rada.

 

Svetlo i tačno vreme

Kako svaki video nadzor ima svoje mogućnosti podešavanja, najbitnije je da podesite svetlo koje će na najbolji mogući način dati sliku snimaka tako da bude najjasnija i najčistije moguća. Uz to, potrebno je da tačno vreme i datum budu uvek tačno podešeni, upravo zbog toga što se snimci nakon nekih neželjnih dešavanja koriste kao neoborivi dokazi.

 

Hard disk

Vodite računa da na hard disku, na kojem se pamte svi snimci, uvek ima dovoljno memorije za nove snimke.

Ukoliko je disk već pun memorije, obrišite nepotrebne snimke ili ih prebacite na rezervni hard disk, kako biste glavni oslobodili za dalje pamćenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *