Prednosti dubinskog pranja nameštaja

Da li ste se nekad zapitali kako izgleda dubinsko pranje nameštaja i koje su njegove prednosti?

Da li može ovakvo pranje doprineti zdravlju vaše porodice?

Mnogi su stava da nema potrebe plaćati uslugu dubinskog pranja, jer mogu sve sami. Ali… Postoje i brojne druge dileme.

Šta se sve dubinski čisti i koliko vremena je potrebno? Zašto je bolje od klasičnog čišćenja?

O čemu se zapravo radi?

Danas je dubinsko pranje nameštaja i tepiha sve popularnije, a evo i zbog čega. Ako želite lepšu i zdraviju atmosferu u svom domu, onda redovno održavajte higijenu životnog kutka.

No, krenimo redom.

Jednostavno rečeno, dubinsko pranje jeste vrsta mašinskog pranja koja se obavlja u tepih servisu, a hemijska sredstva koja se koriste za pranje prodiru i do dubljih slojeva, a zatim se zahvaljujući specijalnim mašinama izvlače nečistoće i prljavština koji su se nataložili u dubinskim slojevima nameštaja i podnih prostirki.

Kada je pravo vreme za dubinsko pranje nameštaja?

Kada sve druge metode čišćenja zakažu, onda je vreme za dubinsko pranje. Više ne pomaže ni sunđer, ni mop, ali ni metle niti jaki usisivači. E pa onda je pravo vreme za odlazak u tepih servis.

Ako vam smeta ružna fleka od kafe na beloj sofi ili plastelin kojim se vaš mališan igrao na čupavcu ili ako se vaš ljubimac uneredio na mekani tepih, onda znate šta vam je činiti.

A dubinsko pranje rešava sve probleme. Bilo da je reč o tepihu ili svim vrstama nameštaja, sve se rešava brzo i lako. A i enterijer vašeg automobila i dušeci sada mogu biti kao novi, a sve to brzo i lako uz proveren tepih servis.

A šta se podrazumeva pod dubinskim pranjem?

Mašinskim pranjem tepiha, nameštaja ili dušeka hemijsko sredstvo dopire do dubljih slojeva i otklanjaju se najsitnije bakterije, grinje i čestice prašine.

Prilikom dubinskog pranja upotrebljavaju se savremena biorazgradiva hemijska sredstva i profesionalne mašine. Sada tepisi, dušeci i određeni komadi nameštaja ponovo dobijaju stari sjaj.

Ako je nameštaj kožni, malo drugačije je pranje, ali je rezultat isti. Ručno pranje zahteva mnogo više vremena i posla, a odlazak u servis vam omogućava da brzo i lako dobijete čist tepih, dušek ili enterijer svog automobila.

Prednosti dubinskog pranja

Brojne su prednosti dubinskog pranja. S obzirom na to da je danas veoma popularno, dubinsko pranje je i te kako dostupno, a postalo je finansijski isplativo.

Možda se nekima čini da je reč o luksuzu, mi smo saglasni da se ipak radi o potrebi. Ako želite malo da osvežite dom ili da donesete svežunu u poslovni prostor, eto rešenja.

Umanjuje se količina alergena u vazduhu zahvaljujući ovakvom pranju nameštaja i tepiha, a kvalitet vazduha se poboljšava.

S obzirom na to da su tepisi, nameštaj i enterijeri automobila napravljeni od fibroznog materijala koji različite alergene akumulira, najbolje bi bilo da makar jednom godišnje posetite tepih servis. Taloženje alergena se ne dešava samo u jednom delu godine, već je prisutan stalno. Grinje, dlake kućnih ljubimaca, prašina i polen se nagomilavaju vremenom, a da vi to ni ne primećujete. Zato mislite na vreme o čistoći svoga doma, a pre svega o svom zdravlju i zdravlju vaših ukućana!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *