PVC stolarija po meri i želji

Na našem tržištu odavno je najtraženija pvc stolarija, što zbog kvaliteta, što zbog tradicije i zadovoljnih kupaca. Međutim, jeste li se nekada zapitali zašto je baš pvc stolarija toliko popularna? Osim trajsnosti i praktičnosti, ova stolarija se vremenom sve više razvijala, pa se vodilo računa i o zahtevima kupaca i ceni na jednoj, kao i o kvalitetu na drugoj strani. Glavni razlog zbog kojeg je pvc stolarija sve traženija kod potrošača upravo je u tome leži u njenoj ekonomičnosti. Naime, odnos cene i kvaliteta je odličan, a investiranje u ovu stolariju višestruko se isplati.

Naravno, neko bi mogao da pomisli da je prvobitni trošak kako bi se nabavila pvc stolarija nenadoknadiv, ali vremenom shvatite da je zapravo reč o stolariji koja ne zahteva nikakva dodatna održavanja. Jednom je ugradite i više ne mislite. Još ako istovremeno ugradite i sve prateće elemente, pre svega roletne i komarnike, zaista ćete godinama biti mirni. Najskuplja alterntiva svakako je aluminijumska stolarija i njena cena je veća i za trećinu, dok je drvena stolarija nešto povoljnija, ali opet se na tržištu može naći po ceni većoj i za 20% nego što je to slučaj sa pvc stolarijom.

Kada se obrati pažnja na očekivani vek trajanja i garancija da ćete u narednih nekoliko decenija biti mirni kada je pvc stolarija u pitanju, onda vam postane jasno da se vaše malo ulaganje pretvara u pametnu i ekonomičnu investiciju. I da, ne zaboravite, osim ekonomičnosti, pvc stolarija je i energetski efikasna, tako da će vam zimi računi za grejanje sigurno biti manji nego ranije.

Pre svega, energetska efikasnost!

Verovatno je svima jasno, ali opet da ponovimo. Jedan od najvažnijih razloga zbog kojih je pvc stolarija sve traženija jeste i njena energetska efikasnost. Naime, zbog svojih odličnih termoizolacionih karakteristika, ostvaruje se veća ušteda, a ne samo da se štedi pri potrošnji energije, već se štedi tokom zagrevanja zimi i tokom hlađenja leti. Dotrajala stolarija ne samo na privatnim objektima, već i na javnim dobija novu zamenu, a sve su češći zahtevi potrošača da nova stolarija podrazumeva pvc prozore i vrata. A skoro i da nema novih zgrada u kojima nije ugrađena pvc stolarija.

Upravo zahvaljujući dizajnu, pvc stolariji nema konkurenta na tržištu. A i kada se govori o energetskoj efikasnosti, zna se zašto e preporučuje baš ova stolarija. Njena osnovna namena i jeste upravo ušteda energije, a okviri prozora i vrata su napravljeni tako da sprečavaju prodor toplote spolja u letnjem periodu i gubitak toplotne energije zimi. Zato znate šta vam je činiti i koji ćete izbor napraviti prilikom uređenja doma i odabira nove stolarije.

Održavanje pvc stolarije

S obzirom na to da je prvobitni trošak za neke veliki i nije u skladu sa mogućnostima, imajte na umu da se višestruko isplati. Upravo kada govorimo o održavanju pvc stolarije, trebalo bi da znate da je ona veoma jednostavna i da ne podrazumeva mnogo novca niti oduzima mnogo vremena. Izuzetno je otporna na različite atmosferske pritiske i na različite vremenske prilike, pri čemu nema dodatnih premazivanja da bi se odražala njega dugotrajnost. Dovoljno je samo da je vlažnom krpom prebrišete kako biste imali čiste prozore i vrata, sve drugo nije potrebno, jer je pvc stolarija i te kako dugotrajna.

Izvor: BeoCentar PVC stolarija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *