Ređanje puzzle slagalica može biti odlična porodična zabava, samo treba dobro da je osmislite

U letnjim mesecima je lako organizovati mališane. Lepo vreme omogućava igranje loptom, vožnju rolera ili trotineta, kao i običnu šetnju, dok u kišnim I hladnim zismkim danima vreme uglavnom provodimo u kući te treba dobro osmisliti igranje sa decom. Pored brojnih društvenih igara, puzzle slagalice omogućuju zabavu za celu porodicu.

Puzzle slagalice za bebe I malu decu

Za bebe postoje podne puzzle koje im služe kao podloga za igru. Međutim, već od navršene prve godine života bebe mogu da ređaju i slagalice. Obično su velike I sastoje se iz dva dela, a motivi su voće, povrće ili neka životinja. Dete ređajući uči pojmove, ali u isto vreme I slaže celinu čime upoznaje svet oko sebe. Puzzle slagalice za decu su značajne I za vežbanje motorike.
Ozbiljnije slike se slažu već sa tri godine I tada treba odabrati puzzle od 24 dela.

 

Kako animirati decu ako ih “ne drži mesto”

Mnogi brendovi poputt Clementoni, Ravernsburger, Trefl za decu prave puzzle sa poznatim crtanim junacima i motivima. Ukoliko devojčica voli Frozen ili Minnie a dečak Spidermana ili Cars budite sigurni da će rado ređati puzzle. Naravno, što je veći broj puzzle one su zahtevnije pa čak iako dete po godištu prevazilazi određene puzzle, krenite od početka kako bi zavoleli ovu igru. Puzzle omogućuju da u isto vreme nekoliko ljudi mogu da ih sklapaju. Ukoliko se dete umori I brzo mu dosadi, ne navaljujte već pustite da se odmori, pređite na neku drugu igru pa tek kasnije ili narednog dana nastavite sa ređanjem. 

 

3D slagalice za decu

Poslednjih godina 3D je veoma popularan. Rade se brojni artikli za decu, poput rančeva za vrtić, pernica, kofera, kišobrana pa I puzzle slagalica. 3d puzzle su obično namenjene deci starijoj od sedam godina. Pored svetski poznatih monumentalnih izdanja u 3d puzzle su sklopnjeni I autobusi, patike, kutije za nakit, kutije za olovke I slično.

 

Puzzle od 500 I više delova

Kada odlučite da ređate puzzle od hiljadu I više delova, najbolje je da jedno ćoše u prostoru u kom živite odvojite za ovu aktivnost. Slagalice od 500 delova ćete moći za par sati da poređate, ukoliko vas minimum dvoje učestvuje u slaganju, dok veći broj delova zahteva I veći broj sati, ali I podršku cele porodice. Ređanje puzzle, ukoliko ne postoji jaka želja da se što pre dođe do cilja, može biti I te kako zahtevno. Gledajte da ne birate teške slike, već one koje imaju veliku razliku u bojama kako bi ste mogli puzzle baš po bojama i nijansama da odvojite pa tek onda krenete sa ređanjem. Neka svako zaduži po neku kombinaciju boja I počne da ređa kako bi ste pri kraju počeli da spajate sastavljene delove. Videćete koliko brzo ćete poređati celu slagalicu.

U slučaju da ste se odlučili za sliku koja vam se jako dopada možda je rešenje I da je uramite i oplemenite svoj životni prostor. Deca će znati da je njihov trud na lep način zabeležen I svima će se hvaliti kako su i oni dali svoj doprinos. A na kraju, to i jeste cilj svake igre, da nas ispuni lepim emocijama, zadovoljstvom I da poželimo da se ponovo igramo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *