Sređivanje novog prostora

Kupili ste stan ili kuću koju treba srediti i renovirati, a ne znate odakle da počenete niti koliko novca da uložite.

Prva stvar koju treba da uradite jeste da napravite listu neophodnih stvari za renoviranje. Mi ćemo vam ovde pisati o tri najčešće stavke na tom listu i kako da ih sredite. 

Krečenje zidova

Krečenje je uglavnom ono što se prvo radi u svakom novom prostoru. Boja farbe koju ćete staviti na zidove treba da se slaže sa enterijerom koji ste izabrali za tu prostoriju. U dnevnoj sobi možete da izaberete da imate jedan akcent zid koji će da bude druge i uglavnom jače boje od ostalih zidova u sobi. Taj zid je glavni i na njega uglavnom treba da stavite neke police, da prislonite kauč ili garnituru ili da okačite neku sliku. Kada birate farbe bilo bi dobro da izaberete one farbe koje su perive kako vaši zidovi ne bi morali toliko često da se farbaju. Možete i da izaberete neki rad na zidovima kako bi vašoj prostoriji dali na karakteru. Naravno, možete da izaberete da vaši zidovi budu jednostavno beli i da dopustite vašem nameštaju da upotpuni sobu. 

PVC stolarija kao detalj enterijera

Izrada PVC stolarije više nije samo bele boje sa kojom morate da uklapate sav vaš nameštaj i menjate boje kako biste mogli da uklopite sa belom bojom prozora. PVC stolarija danas dolazi u mnogo više opcija. Danas možete da izaberete da vaša PVC stolarija izgleda kao da je drvena i da bude raznih nijansi drveta. Ako se ipak odlučite za belu boju trebali biste da uklapate tamniji nameštaj kako biste dobili kontrast prozora i nameštaja. PVC stolarija je svakako mnogo bolja od drvene jer vam garantuje izolaciju i čuvanje od svih vremenskih neprilika. PVC stolarija, za razliku od mnogih drvenih dobro dihtuje i dugo traje. 

Menjanje podova

Ako ste kupili stan ili kuću sa parketom koji je u relativno dobrom stanju, ne fale mu delovi i nije neophodno da se menja ne bi ni trebali da ga menjate. Parket je najbolja opcija za svaki dom. Oštećen i izgreban parket jednim hoblovanjem može ponovo da dobije sjaj i da izgleda kao nov, a samim tim štedite novac kupovine novog poda. Ako ipak morate da promenite pod i stavite novi možete da uzmete kvalitetniji laminat za sobe i dobre keramičke pločice za kupatilo i kuhinju. Postoje različite debljine laminata, a vi se raspitajte koja je najbolja za vaš dom. Kvalitet u ovom slučaju je vrlo važan jer je bitno da vam podovi dugo ostanu kao novi i da ne morate za par godina da razmišljate o ponovnom renoviranju. 

Kada renovirate stan ili kuću treba to da radite što kvalitetnije možete. Sada ćete možda dati malo više novca od onoga što ste planirali, ali ćete godinama bili mirni i zadovoljni u vašem domu. Manje kvalitetni podovi se lakše habaju, lome i brže morate da ih menjate od onih malo skupljih, ali dosta kvalitetnijih. Odvojite novac za renoviranje i to uradite kako treba, vaš džep će vam kasnije biti zahvalan.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *