SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O ODRŽAVANJU PODOVA: Kako zaštititi pod od ogrebotina i kako da uvek bude čist?

Prilikom redovnog svakodnevnog sređivanja prostora u kojem živimo, ili pak onog nešto većeg sređivanja koje najčešće praktikujemo na nedeljnom nivou, često baveći se drugim elementima našeg enterijera zaboravimo na podove i održavanje podova. Podovima se zajedno sa svim ostalim aktivnostima obično detaljno posvetimo samo prilikom nekog većeg generalnog spremanja, a najčešće kada u sklopu sa tim peremo i tepihe, staze i podne prostirke.

Ipak, čistoća podova je jako važan element ukupne higijenske slike našeg enterijera, naročito kada uzmemo u obzir da po podovima u stanu ili kući neprestano gazimo, te da postoji velika šansa kontaminacije, ali i lakog prenošenja i zadržavanja nečistoća. O svemu ovome posebno moramo voditi računa ukoliko u kući ili stanu živimo sa decom, a naročito ako su članovi naše porodice i kućni ljubimci koji žive sa nama.

Važno je istaći, da pravilno održavanje podova ne podrazumeva samo redovno usisavanje, već se ovome moramo detaljno posvetiti – podovi se redovno moraju detaljnije očistiti i dezinfikovati, kako bi higijena bila na zavidnom nivou.

Koliko su važne nogice za nameštaj, ili kako nabolje zaštititi pod od ogrebotina?

Ispravno odžavanje higijene poda u našem domu ne odnosi se samo na fizičko otklanjanje nečistoća usisvanjem, ili pak detaljnije čišćenje hemijskim sredstvima. Važno je i da vodimo računa o površini – ne zaboravimo da podovi u našem enterijeru, pored zidova, predstavljaju najveće površine. Lakše ćemo održavati higijenu poda ukoliko ga zaštitimo od fizičkih oštećenje, i upravo ovde vidimo koliko su za zaštitu poda važne nogice za namestaj. O čemu se zapravo radi? Različitim ogrebotinama koje mogu nastati prilikom pomeranja, ili samo prevelike težine naročito masivnijih elemenata nameštaja u našem stanu ili kući, na podu mogu nastati fizička udubljenja, oštećenja ili orgebotine u koje onda lakše ulaze i utuskuju se nečistoće, koje zbog toga eže za čišćenje.

I ne samo to. Ogrebotine i oštećenja na podu nisu lepa za oko, te narušavaju estetski sklad čitavog enterijera prostora u kojem živimo. Nogice za namestaj, ukoliko se naravno ozbiljno posvetite ovom poslu i pronađete one koje će najbolje zaštititi pod na kojem se nameštaj nalazi, imaju važnu ulogu u tome da pod u vašem enterijeru ostane blistav, lep za oko, ali i što čistiji.

U najbolje opremljenim prodavnicama koje se bave distribucijom ovog važnog elementa za nameštaj, možete pronaći nogice za namestaj izrađene od različitih materijala – a one se najčešće izrađuju od drveta ili metala. Ima zaista mnogo tipova nogica za nameštaj – kao što su nogare za stolove i stolice, nogice za komode, ormare, krevete, kuhunjske elemente i slično, pa u najbolje opremljenoj radnji možete pronaći baš ono što vam treba. Ne zaboravite – kada kupujete nogice za namestaj, kvalitet mora biti na prvom mestu.

Nogice za nameštaj – pola posla do savršenog poda

Podovi se prljaju svaki dan u svakom pogledu, te slobodno možemo zaključiti da je čišćenje podova, kada je u pitanju čišćenje i održavanje doma, posao koji ne prestaje. Važno je samo da ovaj posao sebi što je moguće više olakšamo, a ukoliko odaberemo prave nogice za namestaj, završili smo već pola posla.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *