Topao ili hladni vosak za depilaciju – šta odabrati?

Česta nedoumica koja se stvara jeste koji vosak za depilaciju odabrati, da li topli ili hladni.

Nekada je izbor stvar navike, stvar vremena koje možete da odvojite za depilaciju, ali i to da li je radite sami ili u nekom salu. Većina kozmetičkih salona, bar je tako praksa i tako bi trebalo, koristi topli vosak za depilaciju, dok se za kućne uslove zbog praktičnosti bira hladni vosak, odnosno trake sa voskom za depilaciju.

Nekada je dobro isprobati obe opcije voskova za depilaciju, kako biste videli na šta koža bolje reaguje, a možda vam i predstavljanje bliže prednosti i mana jedne i druge vrste pomogne da napravite svoj izbor.

Hladni vosak za depilaciju

Već smo napomenuli da hladni vosak poseduje veću praktičnost za rad, pa se zbog toga češće i koristi u kućnim uslovima. Ovde se radi o spremnim trakama sa voskom koje je uglavnom potrebno malo protrljati između dlanova i prilepiti za regiju koja se depilira.

Trake se lepe uvek u smeru rasta dlake, a skidaju brzim pokretom, uz kožu, u smeru suprotnom od rasta dlake. Prednosti su to što ovaj vosak ne greje, pa je bolja opcija možda za tople dane, ne pravi se nered koji se napravi često kada samostalno radite depilaciju toplim voskom, ali je tu problem što trake nemaju jačinu koju ima topli vosak za depilaciju. Redovno se dogodi da ne mogu baš sve, posebno one sitne dlačice da se sasvim uklone.

Topli vosak za depilaciju

S druge strane, topli vosak je tu i za kućnu i za profesionalnu depilaciju. Na primer, Italwax vosak za depilaciju možete uzeti prema potrebama kože, prema regiji koja se depilira, pa je čak dostupan i vosak namenjen za depilaciju muškaraca. Takve mogućnosti stvaraju opciju da se sve uradi uz minimalno iritacije i skoro bezbolno.

Topli vosak je dobar iz razloga što toplotom otvara folikul dlake, opušta kožu i pore, pa je ceo proces manje bolan. Za njega se koriste topilice, tako što se patrone voska stavljaju u njih ili topilice u koje se sipa vosak u granulama koji se topi i onda je spreman za nanošenje na kožu. Postupak samog nanošenja i skidanja je isti kao i kada je hladni u pitanju, a razlika je u tome što se preko njega mogu stavljati trake, ali i ne moraju, zavisno od vrste voska.

Topli vosak za depilaciju je bolja opcija posebno za kožu koja je osetljiva i sklona iritacijama, budući da se njegovom upotrebom koža manje iritira, pa je to jedna od važnih prednosti koje on ima.

Priprema kože za depilaciju

Nevažno kojim voskom se depilacija radi, koža bi uvek trebalo da se pripremi na isti način. Tuširanje uz piling pre depilacije bi moralo da bude obavezno, jer piling sasvim očisti pore, ukloni sve nečistoće, što čini depilaciju manje bolnom i uspešnijom. Osim toga, posle tuširaanja se koža dobro suši i na nju se ne nanose nikakvi preparati.

Nakon depilacije, kožu bi trebalo dezinfikovati nekim antibakterijskim sredstvom i hidrirati losionom za telo, dok tuširanje treba da sačeka nekoliko sati kako bi se koža u potpunosti smirila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.