Trendovi rasvete koji su obeležili 2019. godinu

U ovom tekstu predstavićemo vam trendove rasvete koji su obeležili 2019. godinu. 

LED rasveta 

Klasične sijalice su veoma kratkog veka.  Večina energije se potroši na toplotu. Ovo su razlozi zašto je sveopšta želja bila da se dodje do drugog ekonomičnijeg načina osvetljenja. Sve  je više onih koji se prilikom renoviranja opredeljuju za LED rasvetu. Osetna je ušteda novca i energije. Ovakle sijalice traju mnogo duže. Pritom je dizajn raznolik. Možete naći lampe sa više različitih nijansi osvetljenja i oblika. Ipak je najveća prednosti njihova znatno duži životni vek u odnosu na klasične sijalice.  Svakako je i unikatan dizajn koji neće ostati neprimećen u vašem domu. Činjenica je i da LED rasveta iziskuje veća novčana sredstva. Kada se uzme u obzir na koliko mesta u domu imate osvetljenje i kada se pomnoži sa cenom led sijalice dobija se viši iznos. Verujemo da će doći do korekcije cene LED osvetljenja uporedo sa nastavkom trenda da je njihov kvalitet neosporan i očigledan.  Kada se situacija na tržištu izmeni i LED osvetljenje bude još pristupačnije zasigurno će mnogi rešiti da odjednom zamene klasično osvetljenje u svim prostorijama svoje kuće.

Upadljivije osvetljenje je bolje

Bolje je imati jače osvetljenje za recimo delove oko kuće koji su zamračeni. Cilj upadljivije rasvete je brzopotezna nepodeljena pažnja kada se svetlo uključi.  Ovakva svetla moraju biti u centru pažnje. Ne samo oko kuće, ovakva svetla su savršena za plafon u kuhinji i iznad trpezarijskog stola. Kada imate velika upadljiva svetla , morate ih pažljivo birati. Tek ponegde postavite manja osvetljenja, nemojte preterivati sa mnogo manjih sijalica. 

Popularan trend 40tih godina prošlog veka 

Na pregršt je stilova kojima se možete polsužiti tokom opremanja vašeg doma. Kompanije koje se bave rasvetom i koje svake godine u svaki stil dodaju po neku novinu vas svakako mogu obodriti da dizjniranju enterijera, tačnije rasvete ne morate puno brinuti. Sve je više kompanija koje se vraćaju na 40te godine prošlog veka. Zatamnjeni abažur je sve popularniji medju lampama. Tamna svetlost jeste zanimljiva ali vam savetujemo da ne preterujete sa njom. Lusteri koji daju progušeno svetlo bi bilo odlični u kuhinji ili iznad trpezarijskog stola. Ukoliko ste fan ovog trenda,  sa ovim unikatnim osvetljenjem daćete prostoji poseban utisak. I svoj lični pečat. 

Smart Tehnologija

Smart tehnologije nesumnjivo ulazi u sve sfere života i poslovanja.  2020. godina će definitivno doneti nove trendove po pitanju smart rasvete. Postoji način koji nudi proizvodjač koji vam omogućava da kontrolišete svetlo u kući iako niste u njoj. Postoji i način da se ovakva tehnologija poveže sa Google Asistentom ili Siri zbog glasovne aktivacije. Ova tehnologija se povezuje sa vašom GPS lokacijom i kada ste blizu kuće svetla će se automatski aktivirati. Prednost ovog senzora je što ne morate kupovati neke specijalen sijalice da bi ovaj sistem rasvete funkcionisao. Druga prednost je što ova tehnologija ne mora biti konstatno nakačena na vaš wifi, koristi svoje sopstvene resurse ukoliko dodje do toga da se vaša internet konekcija prekine. Pomenuta tehnologija je najefektnija  u hodniku, dnevnoj sobi i kuhinji. Ovo su najvidljivija mesta u vašem domu. 

Pratite svoj osećaj pri odabiru rasvete

Nemojte sebi stvarati pritisak prilikom odabira osvetljenja. Bitno je da vi budete zadovoljni i ako kombunujete više stilova po prostorijama. Najbolja rasveta je ona koju ćete vi obožavati i koja će najbolje odgovarati vašem domu. 

Izvor: mobiliart.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *