Tuš kabine – mesto opuštanja

Kupatilu u svakoj kući treba posvetiti mnogo pažnje i ljubavi prilikom opremanja, pažljivo odabrani detalji, sanitarija, a posebno tuš kabine,  u trenucima opuštanja,  vratiće sve što ste u njega uložili. Tuš kabine su oaza opuštanja u svakoj kući, nisu bez razloga potisnule kade iz kupatila, vrlo su praktične, štede prostor, a kupanje u njima jednako dobro opušta, čak možda bolje no u kadi. 

Kako su tuš kabine potisnule kade iz kupatila

Na početku ovog veka, a taj početak nije bio odavno, nije moglo da se zamisli kupatilo bez kade, kada u kupatilu bila je znak luksuza i prestiža, medjutim, kako je vreme odmicalo, menjali su se trendovi u opremanju kupatila, a najnoviji su nametnuli tuš kabinu kao centralni element u kupatilu, bez koje ne postoji kupatilo. Čak i kupatila koja imaju kade, obavezno uz njih imaju i tuš kabine, one su uglavnom za svakodnevnu upotrebu, a kade stoje navike radi, retko ih ko koristi. U kupatilima manjih dimenzija, gde je svaki milimetar važan, tuš kabina je nezamenljiva, ona štedi prostor, pa je zbog toga ugradjuju i u velika kupatila, a uštedom prostora otvara se mogućnost za dodavanje nekih detalja koji će kupatilu dati posebnu draž. Ukoliko govorimo o tuš kabinama sa zavesama, kakve su bile na njihovom početku, tu nema mesta za neku posebnu draž, medjutim, na sreću daleko se odmaklo od tih kabina, današnje su moderne, zastakljene, opremljene različitim dodacima koji dodatno opuštaju prilikom tuširanja. 

Tuš kabine za maksimalno uživanje

Posle napornog dana, jedina misao je odmor i opuštanje, a kupatilo je prava oaza opuštanja. Kako bi opuštanje bilo maksimalno u svakom trenutku, potrebno je da kupatilo bude opremljeno po meri, to se odnosi i na tuš kabine. Tuš kabine koje se danas mogu naći u raznim salonima opreme za kupatila, razlikuju se po dimenzijama, po materijalu, ali i dodatnoj opremi koju neki modeli imaju. Najprodavanije su klasične tuš kabine, ima ih u više dimenzija i od više vrsta materijala,   nisu zatvorenog oblika, strana koja se montira uz zid je otvorena. Za razliku od njih hidromasažne tuš kabine, zovu se još tuš kabine s ledjima, zatvorene su sa svih strana, samo su bez krova, one imaju razne dodatne funkcije.  Dodatne funkcije u tuš kabinama omogućavaju maksimalno uživanje tokom tuširanja, bez obzira da li je kabina sa hidromasažerima ili se dodatno ugradjuje hidromasažni stub, mlazevi u različitim pravcima i pod različitim pritiskom opuštaju svaki mišić. Najsavremeniji trendovi promovišu staklene tuš kabine, liniju čistog luksuza koja odgovara svakom kupatilu, zato što se lako uklapa uz bilo koje pločice i bilo koju sanitariju. One jesu luksuzne, ali pored njihove cene, još jedna stvar za razmišljanje je njihovo održavanje. Najsigurnije je kaljeno staklo koje je deblje, otpornije i bezbednije od običnog stakla, pa se tuš kabine uglavnom prave od njega. U procesu proizvodnje ovo staklo nastaje na principu grejanja i hladjenja, tzv. kaljenja, taj proces čini ga jačim od običnog stakla, otpornije je na udarce i teže se lomi, pa je svojevrsna zaštita bezbednosti u kupatilima sa staklenim tuš kabinama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *