U potrazu za odgovarajućim ruksacima za školu

Ruksak za školu vašeg deteta je verovatno najteži proizvod za kupovinu kada je u pitanju školska oprema. Ruksak za školu će se koristiti svakoga dana do škole i na putu od škole do kuće.

Školski ruksaci bi morali da izdrže svakodnevnu upotrebu, koja uključuje putovanje do škole i od nje, čuvanje u školi i ormarićima, ali moraju da izdrže i grubi tretman koji nažalost većina dece ima prema svojim stvarima.

Zato je bitno da prilikom kupovine ruksaka za školu obratite pažnju na sledeće stvari:

 

Ruksaci za skolu moraju biti kvalitetni

Zbog svega navedenog, jako je bitno da ruksaci za skolu budu kvalitetni. Najveći izbor školskih ruksaka dostupan vam je tokom sezone kupovine za školu. Otkrićete da kvalitet i cena u tom periodu mogu veoma da variraju. Ovo je najbolje vreme da iskoristite prednost kupovine ruksaka za školu. 

 

Tri stavke za proveru

Da biste potražili kvalitetan ruksak za školu, predlažemo vam da dobro pogledate ruksak, iznutra i spolja i pazite na sledeće:

 

Izbegavajte labave, neravne ili nepažljive šavove koji bi se lako mogli rasparati.

Proverite kvalitet zipova, dajte prednost onim dvostranim i kvalitetnim koji će duže potrajati. 

 

Kada je u pitanju sam materijal ruksaka za školu, bitno je da i on bude jednostavan za održavanje, ali i lagan i odgovarajući za sve vremenske prilike. U tom smislu je dobro da odaberete ruksake koji su izrađeni od kvalitetnog poliestera, s tim što je bitno da deo koji prijanja na leđa bude od materijala koji diše. 

 

Ne zaboravite naramenice. Bez obzira da i vaše dete nosi manje školske opreme, ne savetuje se da birate školske torbe i ruksake koji nemaju dve naramenice. Te dve naramenice trebalo bi da budu široke za što bolju raspodelu težine koju ima ruksak, kao i da budu obložene sunđerima i materijalom koji diše za maksimalnu udobnost. 

 

Ruksaci sa točkovima

Možete da ublažite nošenje tereta i sve probleme koje takvo nošenje može da prouzrukuje,  ako se odlučite za ruksake sa točkovima. Najbolje je da nabaviti ruksake za školu koji imaju i točkove, ali i dodatne kaiševe za nošenje na leđima, jer točkovi nekada mogu biti teški za upotrebu u snegu ili na terenima sa stepenicama. Mnogi ruksaci sa točkovima su preveliki da bi mogli da se spakuju u školski ormarić.

 

Težina ruksaka

Standardno pravilo je da dete ne bi smelo da nosi ranac koji prelazi 10% -15% njegove telesne težine. 

 

Dodatno smanjite težinu izborom ruksaka koji je napravljen od lakšeg materijala. Teški kožni ruksaci ili modne brendirane opcije mogu da dodaju puno nepotrebne težine.

 

Pakovanje i održavanje

Briga o ruksaku za školu može da  pomogne da produžite vek trajanja tog ruksaka. Ne perite ruksake u mašini; umesto toga potopite ih u kadu da toplom vodom i očistite ih sapunom i četkicom.

 

Kada je u pitanju pakovanje školske opreme, neka dete pakuje u ruksak samo ono što mu je neophodno Budite sigurni da je ruksak dovoljno mali da može da stane u školski ormarić i da je dovoljno veliki i čvrst da može da podnese sav teret, od laptopa do kompletne školske opreme. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *