Učinite vožnju prijatnim iskustvom pomoću malih dodataka za auto

Čini se da u današnje vreme nije moguće (ili to jednostavno ne želimo) da krenemo nigde ukoliko sa sobom nemamo makar jedan digitalni uređaj. Bilo da li je u pitanju polazak na posao, do prodavnice ili na neki duži put, ne postoji osoba (ili su retke one) koja polazi igde bez mobilnog telefona. Ukoliko često koristite svoj automobil, pripremili smo vam par osnovnih dodataka koje bi svaki vlasnik automobila trebalo da ima ukoliko želi da mu vreme u autu bude maksimalno ugodno i bez stresa.

Držač telefona za neometanu vožnju

Gotovo svi vozači imaju problem jer telefone drže na mestu koje je teško pristupačno. Sama činjenica da morate da tražite svoj uređaj dok vozite automobil znači da ćete zasigurno morati da bar na kratko skrenete pogled sa puta što može biti uzrok saobraćajne nezgode. A to je prilično opasno. Ukoliko kupite držač za telefon, vaš mobilni će vam stalno biti pri ruci, a vaš telefon ćete moći da koristite i kao GPS navigacije što će vam dodatno olakšati vožnju.

Predupredite gužvu uz GPS navigaciju

Koliko puta do sada ste proveli dodatno vreme u vožnji jer ste izašli sa autoputa na pogrešnom izlazu ili ste tražili uličicu koje nema na mapi? Da ne pričamo o gužvama u saobraćaju. Ukoliko živite u većim gradovima, sigurno više puta nedeljno zapadnete u špic koji vam oduzme i vreme i živce. Uz GPS navigaciju, ovakve situacije moći ćete da izbegnete, sve što je neophodno jeste da blagovremeno ažurirate mape za precizno navigiranje, a gužve ćete moći takođe da izbegnete jer GPS navigacija može da vam ponudi pravce kojima ćete zaobići gužvu i brže stići do željene destinacije.

Hands free – Bluetooth slušalice

Još jedna tehnološki dodatak koji je vezan za mobilne telefone jesu Bluetooth slušalice. Kako im sam naziv govori, Bluetooth slušalice se povezuju sa mobilnim uređajem putem bluetooth-a i omogućavaju vam bezbedno razgovaranje dok ste u vozilu. Sve što je potrebno jeste da uključite uređaj, postavite ga da leži na vašem uhu i možete da započnete razgovor.

Rikverc kamere za jednostavnije parkiranje

Sigurno u svojoj okolini poznajete nekog ko u svom autu ima instalirane rikverc kamere. Ove kamere omogućavaju vam da parkirate svoje vozilo bez muke, pogotovo u uslovima loše preglednosti ili skučenog prostora za parking. Rikverc kamere mogu imati i senzore koji će vas obavestiti ukoliko se previše približite drugom objektu. One se postavljaju na ćoškove blatobrana, a uz njih dolazi i dodatak koji se postavlja u unutrašnjost vozila i koji će vas obavestiti vizuelno ili zvučno koliko je udaljena prepreka na koju nailazite.

Poslednje, ali ne najmanje korisne – DVR kamere

Poslednji dodatak koji bismo vam preporučili za što ugodniju vožnju jesu DVR kamere. DVR kamere su prilično zastupljene u zemljama van Srbije, međutim, i kod nas polako njihova popularnost počinje da raste. DVR kamere ne samo da omogućavaju bezbednost automobila dok je isti parkiran (omogućavaju snimanje pokušaja obijanja vašeg automobila, kao i nepropisnog parkiranja koji može da uzrokuje štetu na vašem autu), već uz pomoć njih možete i lakše da izdejstvujete pravdu u slučaju saobraćajnih prekršaja i nezgoda jer će vam DVR kamere omogućiti dokaz u vidu video snimka sa spornom situacijom. U slučaju da niste pogrešno postupili imaćete jasan i neporeciv dokaz da je vaša vožnja bila korektna i samim tim da ne morate da trpite nikakve posledice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *