Zašto su online krediti sve popularniji oblik kreditiranja od strane banke?

Krediti su jedna od osnovnih ponuda svake banke i tako je bilo od osnivanja pa do danas. Vrste zajmova su se poboljšavale, klijenti su bili sve brojniji, ali tek sa pojavom online kredita nastupila je prava revolucija u dotadašnjem načinu odobravanja i sistemu poslovanja banaka.

Internet je učinio da se mnogi poslovi obesmislene, a da ljudi pri tome mnogo efikasnije završavaju sve obaveze. Bankarstvo je samo prosperiralo od kad su među svojim uslugama počeli nuditi i online varijante svojih postojećih ponuda. Jedna takva je i unapređeni krediti koji su od sada svakom klijentu na dohvat ruke. 

U čemu se razlikuje online kredit u odnosu na klasične vrste?

Nije online kredit samo klijentima doneo pogodnosti, već i banka ima veliku korist. Na jednostavan način svi u zemlji mogu konkurisati za kredit zbog čega raste broj klijenata pa je banka na dobitku. Zbog toga ona može da snizi cene usluga i da da povoljnije uslove zbog čega će broj klijenata nastaviti da raste i u budućnosti.

Da bi se odobrio kredit na običan način, klijent je prvo morao da ode u banku i na prvom sastanku raspita se o uslovima za dobijanje kredita. 

Drugi korak je prikupljanje dokumentacije koja je klijentima bila najteži zadatak. Pored ličnih dokumenata, isplatnog listića, tu su i dokumenta kojima se obezbeđuje sigurno vraćanje kredita, a nalaze se u različitim institucijama.

Kada se sva dokumentacija kompletira sledi ponovna poseta banci i tek se tada pristupa proceduri odobravanja.

Online kredit ovaj deo procesa znatno skraćuje, pojednostavljuje ceo proces. Klijent putem online aplikacije ostavlja podatke i kontaktira banku. Ona po službenoj dužnosti prikuplja najveći deo dokumentacije pa se sa čitavom procedurom započinje mnogo lakše, bez odlaska u banku, i bez ikakvih poteškoća.

U slučaju da su potrebni sastanci pre odobrenja, banka se kontaktira video linkom sa bilo kog mesta tako da klijent štedi vreme i brže realizuje kredit.

Za postojeće klijente banke tu su i dodatne pogodnosti

Postojeći klijenti mogu da za kraće od sat vremena dobiju odobrenje zato što banka ima pristup osnovnoj dokumentaciji i procenjuje visinu primanja zbog čega klijent odmah zna da li je moguće odobriti traženu liniju. 

Čak i ako je reč o većim iznosima ili komplikovanijim odobravanjima, svi klijenti koji su duže od 6 meseci u banci će imati mnogo bržu obradu zahteva i odobravanje iznosa, ali uz online kredit čak i novi korisnici imaju neuporedivo bržu proceduru.

Odobravanje kredita putem internet procedura znači da i bez odlaska u banku imate mogućnost da konkurišete i ostvarite prava na namensku ili gotovinsku pozajmicu. I banka mnogo lakše odobrava zahteve, ima kompletnu dokumentaciju brže, a referenti obrade više zahteva za isti vremenski period.

I dalje je moguće uzeti kredit na klasičan način, ali elektronsko bankarstvo donosi brojne pogodnosti – od otvaranja računa bez odlaska u banku, preko pristupa računu uz pomoć aplikacija pa do ostvarivanja  prava na ponuđene kredite. Na ovaj način je moguće da aplicirate na ponudu bilo koje banke, bez obzira na fizičku udaljenost filijale pa imate mogućnost da dobijete najbolje uslove i najpovoljniji kredit. Pogodnost koju niko ne može zanemariti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *