5 osnovnih stvari koje treba da znate ukoliko letujete u Italiji

Italijanska obala je popularna, ali vrlo često se ljudi sa naših prostora odlučuju da Italiju posete uglavnom u jesenjem ili zimskom ili prolećnom periodu.

Ipak, treba sagledati i sve prednosti letovanja u Italiji, pa tek onda odlučiti. Svakako savetujemo da bar jednom u životu odlučite da letujete u Italiji i garantujemo da ukoliko dobro odaberete da se nećete pokajati i sigurno je da ćete poželeti da se vratiti tamo svakog leta. Možda će upravo Italija biti vaš izbor za letovanje 2020. godine. A evo i šta bi trebalo da znate ako se na to odlučite.

Avionsku kartu rezervišite na vreme

Krećemo od vrlo korisnih informacija. Letovanje u Italiji treba planirati. Dakle, avionsku kartu treba da kupite na vreme. Treba neki novac i uštedeti, a kako ćete drugačije uštedeti nego tako što ćete rezervisati pre svega, a onda i kupiti kartu ranije. Stvar je u tome što su cene avionskih karti u sred sezone veoma skupe i teško pristupačne. Naravno ukoliko imate dovoljno novca, onda o tome nećete morati da razmišljate, ali svakako je bolje što više uštedeti, kada već imate priliku.

Kako tražiti smeštaj?

Najčešće opcije su ili preko turističke agencije ili samostalno, online. I jedna i druga opcija mogu da budu korisne i da se pokažu kao veoma dobre. Ukoliko ne volite sami da tragate i ukoliko vam je jednostavnije da vam neko sve lepo predstavi i nađe vam smeštaj kakav želite, onda treba da se obratite nekoj dobroj agenciji. Međutim, ukoliko mislite da ćete bolje proći ako sami tražite smeštaj i to je sasvim dobra opcija. Sajtovi poput Bookinga, Lima i Aladina nude odlične ponude, a pritom su i pouzdani. Italijani obično izdaju i cele kući i prilično su gostoljubivi, tako da će vam letovanje u Italiji biti pravo uživanje.

Da li je Italija pogodna za letovanje sa decom

Nećete verovati, ali porodice sa decom se uglavnom i odlučuju za Italiju, jer su svi uslovi za letovanje idealni kada se uzme u obzir i ta činjenica. Mnoge plaže imaju odeljke samo za decu, kao i razne zanimacije. Spasioci su prisutni gotovo na svim plažama, tako da možete apsolutno da se opustite. Postoji i mnogo hotela i smeštaja koji se nalaze u blizini plaža, te su oni i te kako pogodni za roditelje sa decom. Dobro je znati da je i većina restorana i kafića na plaži prilagođena deci, odnosno da postoje na primer hranilice za bebe, posebni toaleti za majke sa decom, prostorije za decu i slično. Ukoliko imate decu i odlučite se za letovanje u Italiji onda savetujemo Lido di Jesolo, ili letovalište Bibiono ili Linjano.

Kakve su plaže u Italiji?

U Italiji su na otvorenim plažama uglavnom gužve. Ipak treba da znate da postoje i privatne plaže, na kojima možete da se opustite. Ipak, treba da znate da se ulaz na te plaže plaća od 10 do 20 evra. Obavezno se raspitajte da li u mestu gde letujete postoje privatne plaže ili samo otvorene, jer će vam od toga zavisiti i kako će vaše letovanje izgledati.

Koje mesto izabrati?

Cinque Terre je izuzetno popularno letovalište, a s ozbirom na njegovu lepotu nije ni čudo. Sardinija takođe dolazi u obzir, zatim ostrvo Kapri. Nemojte iz vida da izgubite i italijanska sela, koja su idelana za sve koji žele da uživaju u miru i lepotama koje Italija zasigurno ima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *