Izlet u Nici – grad koji će vas očarati

U regionu Provansa, na jugoistoku Francuske, na najlepšem delu Azurne obale, nalazi se grad Nica, biser ovog dela Mediterana. Sam grad se prostire na oko 70 kvadratnih kilometara i u njemu živi oko 350 000 stanovnika. Sam grad je jedan od najvažnijih turističkih centara Francuske i predstavlja najtoplije mesto na Azurnoj obali.

Grad je pod uticajem izuzetno blage mediteranske klime, sa toplim i dugim letnjim periodima i veoma blagim zimama, što pogoduje bavljenju vinogradarstvom.

Nica, nestvarno lepa

Azurna obala i Nica…Smeštena na samom ušću reke Pajon u Mediteran, na pola puta između Kana i Monaka, u zalivu Anđela, živi Nica, viševekovni grad i antička pobednica inspiracije mnogih umetnika.

Za Nicu važi da je grad bogatih i slavnih, a luksuz koji živi u Nici nije samo nakaradni suvenir, već poseduje istinski aristokratski duh i zapada i istoka. Bežeći od hladne klime severnih predela, Ruski plemići su utočište našli upravo u Nici, gde i danas ponosno stoji crkva Svetog Nikolaja, prepoznatljiva znamenitost jednog kosmopolitskog grada kao što je Nica.

Za nju je još davno slavni Niče rekao da je skandalozno lepa, za šta se pobrinuo i britanski plemićki soj, koji je ostavio iza sebe ostavio najpoznatije šetalište, Promenadu D’Angle.

Nekada pozornica kraljeva i grofova mnogih država, umetnika i raznoraznih lovaca na blaga, Nica je oduvek bila prestonica životne radosti i hedonizma, stvarajući poseban stil života za sve koji odluče da posete ovaj mondenski grad.

U samom gradu će vas privući mnogi lokaliteti, poput muzeja posvećenog beloruskom umetniku Marku Šagalu, koji je upravo za vreme svog boravka u Nici imao najplodnije godine rada. Pored ovog, tu je i prirodnjački muzej sa preko milion zooloških i botaničkih uzoraka i predstavlja idealno mesto za upoznavanje sa biljnim i životinjskim svetom ove regije.

Pored kulturnih dešava, Nica može da ponudi i veoma bogat noćni život. Najpoznatji klubovi Nice su “La Palous” i “Le Grand Escurial”. Prvi je najveći klub na Azurnoj obali, dok drugi ima najveći plesni podijum. A za one koji su ovde došli da uživaju u moru i Suncu, Nica je prepuna uređenim i neuređenim plažama koje važe za najlepše na Azurnoj obali. Zato je ova destinacija idealna i za romantično putovanje.

Najlakše do Nice je avionom! – Avio karte za Nicu

Nica predstavlja veoma popularnu destinaciju za parove i ljubitelje Sunca, ali pre nego što se uputite tamo, dobro je znati šta želite da vidite, posetite, gde želite da odsednete, koji prevoz će te koristiti u samom gradu, i najbitnije, kako je najlakše da dođete do Nice.

Nica je geografski i saobraćajno odlično pozicionirana, a najbliži aerodrom je na dvadesetak minuta vožnje, oko 10 km zapadno od samog grada. To je međunarodni aerodrom Nice-Cote d’Azur, sa letovima na preko 100 različitih destinacija, među kojima prednjače letovi iz Pariza, Londona i Njujorka.

Za prevoz od aerodroma do grada možete koristiti lokalni autobuski prevoz, taksi linije, ili ako preferirate možete rentirati auto na aerodromu.

Direktnim avio letom iz Beograda do Nice, u ovom gradu ste za dva sata. Avio kartu za Nicu možete da kupte na sajtu kompanije Air Serbia. U zavisnosti od perioda godine u kom biste želeli da posetite ovaj primorski grad, cena avio karte za Nicu se kreće već od oko 130 eura. Da bi ste osigurali sebi jeftinu avio kartu za Nicu i mesto u avionu, preporučljivo je da izvršite rezervaciju četiri do pet nedelja pre planiranog putovanja, a domaća nacionalna avio kompanija “AirSerbia” će se postarati da bezbedno i za tili čas stignete u Nicu.

Nica je vrhunsko mesto za zabavu. Grad koji nudi za svakog ponešto, od kulture, preko dobre hrane i noćnog provoda, pa sve do prelepih plaža Azurnog mora. Nica je pravi, davno otkriveni mediteranski raj i savršena destinacija za nezaboravne uspomene i uživanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *