Putovanje udvoje: destinacije koje treba posetiti sa voljenom osobom

Kada planiramo putovanja, najpre odlučujemo s kim ćemo deliti lepe trenutke na destinaciji koju smo odabrali. Nekad želimo da putujemo sami, nekad u većem društvu, a najčešće u paru, sa voljenom osobom. 

Dok zajedno pretražujete ponude turističkih agencija, proveravate cene avio-karata ili gledate fotografije romantičnih mesta na internetu, otvaraju se brojna pitanja na koja odgovore tražite satima. U nastavku teksta, na jednom mestu, predložićemo vam neke od savršenih destinacija za putovanje udvoje. Ko zna, možda vam baš ovaj tekst pruži inspiraciju da odaberete idealno mesto za vas i vama voljenu osobu. 

Pariz – romantika u džepu

Ako volite putovanja, sigurno ste već bezbroj puta čuli frazu: „Pariz je uvek dobra ideja“. Prestonica Francuske jedan je od najposećenijih i najinspirativnijih gradova na svetu, naročito za romatično putovanje. Šetnjama pored Sene, pogledom sa Ajfelove kule ili šljapkanjem po baricama Monmartra, biće ispričana vaša najlepša ljubavna priča. Pariz je grad u kome ne morate da potrošite čitavo bogatstvo da biste zadivili svoju jaču ili lepšu polovinu. 

Iako je Avenija Jelisejska polja treća ulica na listi najskupljih na svetu i sinonim za visoku modu, dovoljno je samo da prošetate njome. Od muzeja Luvr i trga Konkord, preko Trijumfalne kapije pa sve do moderne četvrti La Defons, uživaćete sa voljenom osobom u arhitekturi, drvoredima i pričama koje su obeležile zanimljivu istoriju Francuske

Ako posetite Monmartr videćete dela uličnih umetnika, čuti muziku talentovanih svirača i uživati u pogledu ispred Bazilike Sakre Ker. Fotografije koje će krasiti vaše zajedničke albume napravite na Marsovim poljima, na mostu Aleksandra III ili ispred Mulen Ruža. 

Venecija –  ljubav u gondolama

Čuveni italijanski grad na vodi svakako spada u destinacije koje treba posetiti u paru. U Veneciji je romantika na svakom koraku. Za one sa malo dubljim džepom, vožnja gondolama je pun pogodak. Šetnje preko mostića, trgova i duž Velikog kanala (Kanal Grande) su besplatne. Jednom rečju, uživaćete u svakom trenutku provedenom u nekadašnjoj prestonici Mletačke republike. Čak i vožnja gradskim prevozom može biti romantična. Obavezno probajte sladoled (đelato)! 

U gradu na kanalima gradski prevoz čine čamci, a vožnja Kanalom Grande ili do ostrva Murano i Burano je prava atrakcija. Napravite fotografiju za oživljavanje sećanja ispred Mosta uzdaha ili Bazilike Santa Maria della Salute

Cinque Terre – ušuškana pomorska sela za najromantičnije trenutke

Ako želite da iznenadite devojku bez ikakvog povoda, osim odlaska u restoran i buketa cveća, možete joj pokloniti i romantično putovanje. Isto važi i za dame kada spremaju iznenađenje za svog muškarca. 

Jedna od odličnih ideja su pet italijanskih sela na obali Ligurskog mora, poznate pod nazivom Cinque Terre. Šarene fasade, specijaliteti sa pesto sosom i čarobni vidikovci probudiće romantiku u vama. Svako od sela ima svoje čari, a dnevnom voznom kartom možete posetiti svih pet – Monteroso, Varnacu, Kornilju, Manarolu i Riomađore. 

Kako je železnica jedini vid prevoza između mesta, možete je zaobići samo ako pešačite stazama uz more. Najlepša od njih zove se Staza ljubavi, ali zbog rekonstrukcije biće ponovo otvorena tek u maju 2023. godine. 

Santorini – egejsko ostrvo idealno za venčanja

Jedno od najromantičnijih ostrva na svetu je Santorini ili Tira. Deo ostrva je uništen 1600. godine pre nove ere u erupciji vulkana. Danas, sa strmih litica na kojima dominiraju plava i bela boja sa grčke zastave, pruža se pogled na ugašenu vulkansku kupu. 

Otmeni restorani, crkve, kapelice i cvetovi bugenvilije stvaraju jedan od najromantičnijih pejzaža na svetu. Glavni grad ostrva Fira i mondensko mesto Ia ili Oja su najpopularnije destinacije za venčanja. Parovi iz celog sveta dolaze na Santorini da bi izgovorili sudbonosno „da“. Ovaj biser Kiklada ima dve neobične plaže, Crvenu i Crnu, na kojima takođe možete provesti nezaboravne letnje dane sa vašim životnim saputnikom.

Daleke destinacije za putovanje udvoje

Iako malo nepristupačnije zbog viših cena, daleke destinacije mogu biti savršen izbor za romantično putovanje. Bilo da putujete u najveći grad na svetu ili na neko malo rajsko ostrvo, raspitajte se unapred o kulturi, cenama, zakonu i mestima koja ne smete propustiti. 

Sinonim za romantične daleke destinacije su Maldivi. Dvadeset šest koralnih atola i ukupno 1.126 ostrva, od kojih je oko dvesta naseljeno, mogu biti idealan izbor za medeni mesec. 

Pored Maldiva, biseri Indijskog okeana i destinacije koje treba posetiti u paru su Zanzibar, Mauricijus i Sejšeli. Ako se pak osvrnemo na zapad, karipske zemlje predstavljaju egzotiku u pravom smislu te reči. Meksiko, Kuba, Kostarika i Dominikanska Republika su nama najdostupnije daleke destinacije i države koje vredi posetiti sa voljenom osobom. Bilo da je povod prosidba, medeni mesec ili prvo putovanje udvoje, pravi izbor romantične destinacije je prvi korak ka vašem zajedničkom putovanju iz snova. Uživajte u svojoj ljubavi i putujte kad god vam se pruži prilika za to!

Comments

  1. […] Pored kulturnih dešava, Nica može da ponudi i veoma bogat noćni život. Najpoznatji klubovi Nice su “La Palous” i “Le Grand Escurial”. Prvi je najveći klub na Azurnoj obali, dok drugi ima najveći plesni podijum. A za one koji su ovde došli da uživaju u moru i Suncu, Nica je prepuna uređenim i neuređenim plažama koje važe za najlepše na Azurnoj obali. Zato je ova destinacija idealna i za romantično putovanje. […]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *