Najbolja mesta za porodični odmor u Srbiji

Svaki trenutak sa porodicom bi trebalo da bude neprocenjiv, a oni koji se posebno izdvajaju jesu zajednička putovanja. Porodični odmor podrazumeva odlazak na mirnu i prijatnu lokaciju u kojoj će biti dovoljno sadržaja za različite generacije, ali i dovoljno prostora za relaksaciju i boravak u prirodi.

Izdvojili smo lokacije u Srbiji koje su pogodne za takvu vrstu odmora, i za koje verujemo da mogu da pruže užitak za sve članove porodice.

Divčibare – kutak za istinski odmor i dodir sa prirodom

Ako ste istinski ljubitelji prirode, smeštaj na planini Divčibare biće najbolje rešenje za vašu porodicu. Divčibare se nalaze nedaleko od grada Valjeva, a čitav ovaj region poznat je po izuzetno lepoj prirodi u kojoj se istinski može uživati.

Divčibare predstavljaju planinsko polje, što znači da se nalaze na većoj nadmorskoj visini nego ostala naselja u okolini, pa je tako ovde vazduh izuzetno prijatan i čist. Crni vrh je najpoznatiji, a sa njega se pruža predivan pogled na ovaj deo Srbije.

Ovaj prirodni kutak je poznat je po tome što mnogobrojne sportski timovi, kako juniorski tako i seniorski dolaze ovde na sportske pripreme. Razlog za to je pregršt šumskih staza za šetnju, mnogobrojne livade, uređeni parkovi, ali i skriveni vidikovci sa kojih se pružaju divni pogledi.

Bilo da idete sa mališanima, ili su vam deca starija, pravi odmor u prirodi će prijati svim uzrastima. Zato bez sumnje možete odabrati Divčibare.

Vrnjačka Banja – bogat sadržaj za sve generacije

Vrnjačka banja je pravi biser domaćeg turizma. Njeno drugo ime je i grad ljubavi, te nesumnjivo možete očekivati toplu i prijatnu atmosferu, kojom opravdava ovu titulu. Bogata različitim sadržajem, Vrnjačka Banja je idealna destinacija za posetioce svih generacija!

Za početak, možete napraviti tradicionalnu porodičnu fotografiju pored maskote banje – vrapca Gočka! Gočko je oduvek bio miljenik među mlađim generacijama, ali na njegov šarm ne ostaju ravnodušni ni odrasli!

Za sto dinara, šetajući promenadom, možete kupiti kartu za Vrnjački vozić, koji će vam pružati panoramski obilazak grada. Ovo je takođe jedna od atrakcija, koja će biti posebno interesantna deci, ali i predstavljati užitak starijima, jer je savršena prilika za opušteni odmor.

Vozićem možete stići do fantastičnog Vrnjačkog parka, koji na 60 hektara površine, nudi miran ambijent u savršenoj klimi i prirodi! Mlađi će moći da izbace sav višak energije, dok će odrasli moći da sednu na klupu i uživaju u prelepim prizorima vrtova i tišini.

Naravno, nipošto nemojte izostaviti posetu Japanskom vrtu, kutku Vrnjačkog parka, otvorenom 2011. godine. Ovaj park predstavlja drugi vrt ove vrste u Srbiji, i predstavlja fantastičan edukativan sadržaj za decu, a savršeno mesto relaksacije za odrasle!

Kaskadni vodopadi, jezerce, drveni mostovi i kućice, te uske staze, navešće vas da se osećate kao da ste se izmestili sa kontinenta u svega nekoliko sekundi, a najmlađi će imati priliku da se upoznaju sa novom kulturom!

Vrnjačka banja je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Srbiji, i to definitivno nije slučajno – razlog je upravo u fantastičnoj ponudi turističkih atrakcija za sve generacije i zbog toga predstavlja idealnu opciju za porodični odmor!

Palićko jezero – aktivan i edukativan odmor

Na samo 8 kilometara od Subotice, nalazi se najveće prirodno jezero u Srbiji! Palićko jezero je već decenijama izbor mnogih sunarodnika za letovanje, a razlog tome je prelepa priroda, prijatan ambijent i topla voda! Palićko jezero deo je zaštićenog područja Park prirode Palić.

Cela obala Palićkog jezera kompletno je uređena, i uz nju se prostire mnoštvo raznovrsnih restorana i hotela. Zbog toga su ovde posebno popularne pešačke ture uz jezero, ali i pecanje i posmatranje ptica kojh na jezeru, ima 207 vrsta.

Tako se omladinci mogu upoznati i videti veliki broj ptica, a možete porodično posetiti prelepi zoo vrt koji se nalazi u neposrednoj blizini obale! Možda i najlepši zoo vrt u Srbiji, retko koga neće oduševiti, s obzirom na to da je fantastično uređen i pruža dobre uslove životinjama koje tamo borave.

U okolini Palićkog jezera, postoji i ogroman broj ergela, gde će članovi porodice svih generacija moći da uživaju u druženju sa konjima! Poznato je da jahanje, te druženje sa ovim plemenitim životinjama ima blagodeti po psihofizičko zdravlje, te je savršena opcija za sve porodice koje su ljubitelji avanture i aktivnog odmora!

Na Paliću se takođe održava i tradicionalni Festival evropskog filma, što će biti interesantno svim ljubiteljima sedme umetnosti koji posete ovo prelepo jezero tokom leta.

Palićko jezero tako, predstavlja savršenu opciju za edukativan i aktivan odmor. Na ovom mestu moći ćete da se družite sa životinjama, te učite o njima, što predstavlja odlično rešenje za jedno, kvalitetno osmišljeno, porodično putovanje!

Porodična putovanja, mnogima od nas, predstavljaju najlepše uspomene iz detinjstva, a ukoliko se pažljivo osmisle, mogu biti i fantastičan način da se uz druženje i prelepu porodičnu atmosferu, obiđu najlepši delovi države i nauče neke korisne informacije!

Koju god od ponuđenih destinacija da odaberete, nećete pogrešiti, a mi vam želimo uspešnu organizaciju i provod prilikom kreiranja najlepših uspomena!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *