Očistite fasadu lako i jednostavno

perac pod pritiskom

Gips, prirodni kamen, staklo, metal ili drvo: fasade se izrađuju od različitih materijala i svakoj zgradi daju individualan izgled. Da bi se vizuelni utisak i vrednost održali što duže, neophodno je redovno čišćenje fasade. Za to su dostupne razne tehnike sa peračima pod visokim pritiskom. Oni zaista pružaju savršen izgled vašeg eksterijera na duže staze i pružaju kontinuirano održavanje površina koje treba povremeno čistiti. 

Perač pod pritiskom je pravi izbor

Perači pod pritiskom su se pokazali kao efikasna, ekonomična metoda u čišćenju fasada i veoma se često koriste. Niska potrošnja vode u poređenju sa radom sa normalnim crevom za vodu i visoke performanse čišćenja su posebna prednost.

Očistite fasadu čistačem pod visokim pritiskom, ali ispravno

U zavisnosti od površine i vrste prljavštine, faktori poput zapremine vode, pritiska, temperature i sredstva za čišćenje mogu se vremenski fleksibilno podesiti. Velike količine vode do 1.000 l/h otpuštaju prljavštinu i brzo je transportuju zahvaljujući efektu ispiranja.

Zajedno sa količinom vode, pritisak mlaznice i ugao udara određuju udarni pritisak, odnosno silu koja deluje na površinu koja se čisti. Mlaznice visokih performansi povećavaju mehanički efekat i postižu učinak čišćenja koji je oko 40 procenata veći od onih sa ravnim mlaznicama.

Ako se za čišćenje fasada koriste uređaji za toplu vodu, temperature između 60 i 80 °C uzrokuju brže razbijanje prljavštine i naslaga. Efekat dubine je takođe veći, tako da se uklanjaju ostaci korena mahovine i lišajeva i može se sprečiti ponovni rast. Ako se sredstvo za čišćenje koristi, treba obratiti pažnju na prirodu površine, kako ne bi bilo abrazivno.

Koristite podešavanje pare

Kada se suočite sa tvrdokornom prljavštinom, kao što su boje ili bitumenski premazi, ili ukoliko imate posla sa osjetljivim površinama koje zahtevaju pažljiv tretman, veoma korisna opcija je korišćenje specijalnog podešavanja pare na uređaju. Ova tehnika vam omogućava da efikasno rešite problem tvrdog otpada ili nečistoće koja je duboko ukorenjena, pružajući istovremeno siguran i neagresivan pristup čišćenju.

Ono što ovu tehniku čini posebnom jeste sposobnost pare da postigne visoke temperature, čak do 155 °C. Sa intenzivna temperaturom dubinski čistite fasade i druge površine, razbijajući i omekšavajući čvrstu prljavštinu, boje ili bitumen, čineći ih mnogo lakšim za uklanjanje. Osim toga, korišćenje pare pruža prednost jer se može obavljati pri niskom radnom pritisku. To znači da površine neće biti izložene jakom udaru vode, što bi potencijalno moglo oštetiti ili ogrebati osjetljive materijale ili premaze

Kako funkcioniše peskarenje

Pri postupku peskarenja, koji uključuje korišćenje sitnih čestica pod niskim pritiskom, koristimo peskarski pištolj koji se napaja komprimovanim vazduhom preko građevinskog kompresora. Uz to, dodajemo izuzetno fino i mekano sredstvo za peskarenje i vodu u komoru za mešanje, kako bismo smanjili stvaranje prašine. Bitno je pažljivo izabrati sredstvo koje se koristi, tako da odgovara tipu prljavštine i originalnoj površini fasade. Kombinacija vazduha, vode i sredstva izlazi kroz mlaznicu pištolja, gde možemo prilagoditi pritisak i količinu vode sa sredstvom  prema potrebama. Na ovaj način, možemo efikasno da očistimo fasadu, obnovimo joj izgled i vratimo stari sjaj. 

Peskarenje suvim ledom

Peskarenje suvim ledom je nov način čišćenja koji koristi male komadiće suvog leda kao sredstvo za čišćenje. U suštini, ove čestice suvog leda se brzo kreću ka površini koju želimo da očistimo. Kada stignu do prljavštine, stvara se udarni efekat koji je pojačan niskom temperaturom suvog leda (-79°C). Ova kombinacija čini prljavštinu krhkom i lakšom za uklanjanje. Nakon kontakta, suvi led se pretvara u gas i nestaje, ne ostavljajući hemijske ostatke. Ovaj metod neće oštetiti osnovnu površinu, pritom je ekološki prihvatljiv. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *