Zašto je Hurgada idelano mesto za odmor?

hurgada

Kada biramo mesto za odmor, obično želimo da se sve u tom mestu poklopi sa našim željama. Ne želimo da letujemo na mestima koja nas isrpljuju, na kojima moramo da radimo ili trpimo nešto što se nama lično ne dopada. Međutim, postoje tako neka mesta, koja su idealna za sve tipove ljudi, jer jednostavno nude raznoliku ponudu sadržaja, tako da svi ukusu mogu biti zadovoljeni. Jedno od takvih mesta je i Hurgada, u Egiptu.

Evo zbog kojih stvari je Hurgada idealno mesto za sve turiste:

Autentični duh Egipta na svakom koraku

Kada odemo u neku stranu zemlju zaista želimo da se osećamo kao da smo došli na neko novo mesto, nestvarno i lepo. I želimo naravno da osetimo duh te zemlje i tog grada. I to će vam se upravo ovde dogoditi. Naime, centar grada nije veliki, ali je zato prepun različitih zanimljivih sadržaja. Tu ćete naići na mnogo bazara, kao i džamija. U centru grada vlada jedna živa atmosfera i svi su veoma ljubazni i nasmejani. Jako će vam prijati, a kroz svaku sitnicu koju budete videli, doživeli i osetili oslikavaće se duh ovog grada i ove zemlje.

Dvadeset kilometara plaže

Ukoliko volite da se osamite na plaži to je moguće jer plaža ima koliko volite. Ono što je jako interesatno jeste da se duž plaža nalaze veoma zanimljivi i lepi hoteli. I naravno, gotovo svi hoteli su vrlo luksuzni za naše pojmove, a opet sa druge strane možemo da ih priuštimo. I to je ono što izdvaja Hurgadu i uopšte Egipat i letovanje u njemu. Dok budete letovali u Hurgadi osetićete se kao da ste apsolutni car, a nećete morati da izdvojite toliko novca koliko već zamišljate.

Raznovrsni sadržaji

U Hurgadi vas očekuje pregršt zanimljivih sadržaja. Ukoliko ćete samo sedeti na plaži po ceo dan, to je u redu i to će vam biti omogućeno. Međutim, treba da znate da u Hurgadi možete da ronite i da ovde ronioci obožavaju da dođu, jer je stvarno raj za ovu vrstu discipline. Surfovanje po pustinjama je takođe još jedna od zanimljivih stvari koju ovde možete da doživite. Oko Hurgade nalaze se različita zanimljiva ostrva, koja mogu da vam budu jako interesantna i za plivanje, pecanje, kao i za ronjenje.

I ekstremni sportovi i potpuni mir

U Hurgadi možete apsolutno da se izolujete od svih i da imate svoj poptpuni mir u nekoj od uvala. To je jedna od čari letovanja na ovim prostorima. Međutim, možete da birate i drugu stranu – pravu avanturu. Upravo ovde čekaju vas ekstremni sportovi, potraga za ajkulama, plivanje sa delfinima, gnjurenje, surfovanje.

Odličan noćni provod

I naravno Hurgada je poznata i prilagođena i onima koji vole žurke i zabavu. Ovde ćete se provesti kao nikada u životu i kao nigde pre. Zaista vlada jedna posebna atmosfera, sve vrvi od zabave, igre, entuzijazma i pozitivne energije. Ovde možete da birate u koji ćete restoran da sednete, ima ih zaista mnogo i sigurno će neki zadovoljiti sve vaše kriterijume. Svakako savetujemo, da ako ste u mogućnosti, isprobate što više njih, jer ćete zaista u svakom uživati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *