ZELENI KARTON ZA PUTOVANJE KOLIMA U INOSTRANSTVO

ZELENI KARTON ZA PUTOVANJE KOLIMA U INOSTRANSTVO

Pre nego se uputite u inostranstvo svojim vozilom, neophodno je da se dobro informišete o tome koja dokumentacija Vam je neophodna za ulazak u datu zemlju. Svako želi bezbedno, sigurno putovanje. Ne želimo da nas vrate sa granica, zar ne?!

ŠTA JE ZELENI KARTON I KADA NAM JE POTREBAN?

Zeleni karton za vozila je međunarodna potvrda o osiguranju koju izdaju osiguravajuće kuće, ali i mnoge agencije za registraciju automobila. Ova potvrda dokazuje da vozilo ima važeće osiguranje od automobilske odgovornosti za štete koju vozač može uzrokovati drugim vozilima ili osobama. Zeleni karton se može zatražiti od osiguravajuće kuće pre putovanja u inostranstvo, a u nekim zemljama je čak i obavezan.

Ako putujete iz Srbije, zeleni karton vam je najčešće potreban za putovanje u zemlje Evropske unije, za zemlje u regionu i zemlje koje su potpisale Multilateralni ugovor o garanciji. Među zemljama Evropske unije, samo nekoliko zemalja ne zahteva zeleni karton, a to su Austrija, Belgija, Nemačka, Francuska, Italija, Luksemburg, Holandija i Španija. Međutim, preporučujemo Vam da ipak proverite sa osiguravajućom kućom da li Vam je potreban zeleni karton za putovanje u ove zemlje.

Osim zemalja Evropske unije, zeleni karton je često potreban za putovanje u druge evropske zemlje kao što su Švajcarska, Norveška i Turska. Takođe, potreban vam je zeleni karton za putovanje u neke zemlje Balkana kao što su Albanija, Severna Makedonija i Kosovo.

ZELENI KARTON I PUTNO OSIGURANJE SU NEIZOSTAVNI AKO ŽELITE SIGURNO PUTOVANJE

Putno osiguranje putnika i vozila je vrsta osiguranja koja pruža finansijsku zaštitu putnicima i njihovim vozilima tokom putovanja u inostranstvo. Ovo osiguranje može da pokrije štete koje su izazvane nezgodom, bolešću ili krađom, kao i troškove medicinskih usluga, hitne medicinske evakuacije i repatrijacije u slučaju ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Kada planirate putovanje u inostranstvo, preporučljivo je da proverite koje su vrste osiguranja dostupne i koje su vrste pokrića uključene u putno osiguranje. Važno je da pažljivo pročitate uslove i ograničenja putnog osiguranja kako biste bili sigurni da ste potpuno zaštićeni tokom putovanja.

Kada je u pitanju putno osiguranje za vozila, ono obično pokriva štetu na vozilu, krađu vozila, troškove popravke i zamenu delova, kao i troškove vuče vozila. Putno osiguranje za vozila takođe može da uključuje i osiguranje od odgovornosti za štete koje vozač može naneti drugim vozilima ili osobama tokom putovanja.

Putno osiguranje putnika i vozila je od velike važnosti za putovanje u inostranstvo, jer može da pruži finansijsku zaštitu u slučaju nepredviđenih okolnosti. Stoga, preporučujemo da se raspitate o dostupnim opcijama za putno osiguranje i da odaberete ono koje najbolje odgovara vašim potrebama i budžetu.

BonaFides agencija za registraciju vozila se bavi i osiguranjem vozila. Ova agencija izdaje zeleni karton osiguravajuće kuće, a u saradnji sa poznatim osiguravajućim kućama može Vam pomoći prilikom odluke o tome koje Vam je osiguranje potrebno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *