Koje su prednosti studiranja u inostranstvu

Studiranje u inostranstvu ve je dugi niz godina ostvarenje davnih želja za studente koji žele da se edukuju u drugačijoj kulturi i koji imaju avanturistički duh.

Iako je sticanje novih iskustava i uzbudljivog društvenog života i dalje aktuelno, akademske, kulturne i karijerne koristi studiranja u inostranstvu su sada čini se važnije nego ikada. Studiranje u inostranstvu više nije samo za studente. Poslednjih godina broj diplomiranih studenata koji žele da studiraju u inostranstvu, posebno u Sjedinjenim Državama, je u porastu. A u današnjoj globalnoj ekonomiji, jasno je zašto su diplomci koji su fokusirani na poslovanje posebno zainteresovani da steknu međunarodno iskustvo kroz svoje studije. Bilo da se radi o studentu koji je diplomirao na postdiplomskim studijama ili da je nov student koji želi da napravi promenu, svaki ima svoj lični razlog da studira u inostranstvu.

Kada razgovarate sa studentima, pojavljuje se nekoliko zajedničkih tema. Evo šta smo kroz razgovor sa ekspertima za studiranje u inostranstvu iz Ino Edukacije utvrdili – koje su to prednosti studiranja van naše države?

Iskoristite priliku da vidite svet

Studiranje za akademsko zvanje u inostranstvu nije odmor. To je težak posao – ispiti, disertacije, zadaci, događaji umrežavanja, znači da e vaš raspored biti prebukiran. Svakako slobodno vreme koje imate može se potrošiti istraživanjem vašeg novog grada, nepoznate zemlje i istinski doživljava drugi deo sveta. Studiranje u inostranstvu vas ne ograničava na jednu zemlju, prihvatite priliku da posetite što više zemalja. Izvrsne ponude za studentska putovanja, kao i međunarodne aviokompanije za budžet, čine gledanje na svet kao studenta pristupačnijim nego što mislite.

Razvijanje boljeg razumevanja drugih kultura i poslovanja

Američki autor Mark Tven je to rekao kada je rekao: „Putovanje je fatalno za predrasude, netrpeljivost i uskogrudnost.“ U svetu koji je više povezan nego ikad, neophodno je otvoreno uvažavanje i razumevanje drugih kultura. Ne samo da e život i studiranje u inostranstvu obogatiti vaše razumevanje različitih ljudi i običaja, ve ete stei i širi kontekst za razumevanje današnjih najhitnijih globalnih pitanja. Od vaših vršnjaka do profesora, učenje u međunarodnom okruženju e izazvati vaš kritički stav i upoznati vas sa novim načinima razmišljanja o svetu. Naravno, izvan učionice, imaete priliku da se uronite u lokalnu kulturu – uživajui u hrani, svečanostima i običajima vaše zemlje domaina.

Proširenje vidika

Susret sa ljudima širom sveta je jedan od najčeših razloga za studiranje u inostranstvu. Kao deo vaših studija, sarađivaete s drugim studentima iz celog sveta. Izgradnja dobrih odnosa sa svojim profesorima je takođe dragocena dok ste u inostranstvu, jer se njihova stručnost i mentorstvo mogu pokazati neprocenjvim tokom studija i nakon njih.

Prednost studiranja u Austriji

Ukoliko razmišljate koju državu da izaberete za nastavak svog školovanja, jedna od preporuka je svakako Austrija. Austrija je savršeno locirana za putničke avanture širom Evrope. Kao zemlja, jedna je od 15 zemalja sa najvišim kvalitetom života na svetu.

Studenti razmene dobijaju visoko usmerenu pažnju tokom programa. Nije potrebno poznavanje nemačkog jezika što Austriju čini fantastičnim mestom za učenje što preko univerzalnog engleskoj jezika što preko nemačkog. Studenti razmene imaju mogunost da u Austriji pohađaju visoko specijalizovane škole za sport, muziku, nauku, ekonomiju i poljoprivredno orijentisane škole. Austrija je dobro poznata po muzici i umetnosti, a studenti mogu da sviraju svoje instrumente u raznim orkestrima. Dodatno, Austrija je izuzetno sigurna zemlja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *