3 stvari koje bi trebalo da imati kod sebe ukoliko imate bebu

Ni jedna mama ne može zamisliti izlazak iz kuće sa svojom bebom, bilo da je reč o kupovini ili šetnji, bez torbe u koju je spakovala neophodne stvari za bebu. Međutim, mame umeju često ove torbe da prepune brojnim stvarima, a neke od njih im nisu neophodne i samo stvaraju dodatnu težinu. Ipak, bez flašice za bebu, cucle za bebu i vlažnih maramica za bebu ne treba nigde da idete. 

Flašice za bebe

Danas se može pronaći veliki broj flašica za bebe. Nekada su se flašice za bebe proizvodile isključivo od stakla, a danas se, pored staklenih mogu pronaći i flašice koje se prave uz pomoć različitih vrsta plastika, koje su potpuno ispitane i bezbedne po zdravlje vaše bebe. Prednost ovih flašica je ta što su dosta lakša u poređenju sa staklenim flašicama, zbog čega se sve veći broj mama odlučuje za ovu vrstu flašica za bebe. Plastične flašice za bebe se mogu prati na visokim temperaturama, i do 100 stepeni celzijusa, a pogodne su za korišćenje u različitim vrstama sterilizatora.  

Flašice se proizvode u različitim veličinama. U prvim danima bebinog života, mame biraju male flašice za bebe, mililitraže 125 ml. Ove flašice su pogodne i za kasnije korišćenje, za pijenje čaja ili soka, na primer. Pored ove dimenzije, flašice se proizvode i u mililitraži od 250 ml i od 375 ml. Ove flašice prate rast vašeg deteta i količinu mleka koja mu je potrebna za jedan obrok. Neke od flašica imaju i ručke, koje omogućavaju da dete samostalno drži flašicu i pije iz nje.

Svaka od flašica u svom sastavu ima odgovarajuću cuculu za bebe uz pomoć koje beba pije. One se proizvode od različitih materijala, najčešće od silikona ili kaučuka. Posebna pažnja se pridaje dizajnu ovog dela flašice, kako bi oponašao izgled dojke, što bebi olakšava hranjenje. Pored toga, važno je da je oblik cucle takav da smanjuje pojavu grčeva kod bebe.

Cucle za bebe

Cucla za bebe, koja je poznata kao laža ili varalica, prva je stvar za kojom potežumnoge majke čija je beba uznemirena. Cucla za bebe ume u trenu da smiri uzrujanu bebu i prekine njen plač. Na tržištu postoji veliki broj različitih cucla za bebu: razlikuju se po proizvođaču, materijalu od koga su napravljene, kvalitetu i obliku. Za svoje dete birajte one što prirodnijeg oblika i materijala. Ipak, nekada nije lako pronaći idealnu cuclu za bebu, već je potrebno isprobati više njih dok ne otkrijete koja najbolje odgovara vašoj bebi. 

Vlažne maramice za bebe

Vlažne maramice za bebe su nešto bez čega se ne može zamisliti svakodnevna higijena beba i dece. Napravljene su tako da imaju mekanu strukturu, sa odgovarajućim nivoom vlažnosti koje će biti vaš glavni saveznik kada se beba uprlja. Ne sadrže alkohol u svom sastavu, pa ne morate brinuti o tome da će vlažne maramice za bebe isušiti kožu vašeg mališana.

Mogu se pronaći u pakovanjima različite veličine, različitih mirisa i proizvođača. Na vama je samo da otkrijete koje vlažne maramice najviše odgovaraju vašoj bebi. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *