5 RAZLOGA ZAŠTO IZABRATI VELIKE POČICE ZA KUHINJU

Velike pločice za kupatilo

Izbor i postavljanje kuhinjskih pločica je prvo o čemu trebate razmišljati. Zbog izuzetno velike ponude različitih vrsta, dimenzija i dezena pločica jako je teško odlučiti, zato je potrebno više vremena za istraživanje.

Naš savet je da pri izboru pločica prvo odredite tip, odnosno da li želite pločice od prirodnog kamena (mermer, granit) ili od gline (keramičke, porcelanske), da li želite mat ili sjajnu završnu obradu i koje veličine odnosno oblika (male, velike, pravougaone ili četvrtaste). 

Danas su sve popularnije velike kuhinjske pločice, a to nije slučajnost jer imaju svoje prednosti. Ukoliko volite da pratite trendove, pročitajte tekst i dobro razmislite o kupovini većih formata pločica. U ovom tekstu izdvojićemo top 5 razloga zašto kupiti velike pločice za kuhinju.

Jednostavnije i brže postavljenje velikih pločica za kuhinju

Jednostavnost postavljanja nekada igra presudnu ulogu pri odlučivanju. Svi znamo da je sa majstorima uvek problem uklopiti tajming i slobodno vreme, a možda je baš to razlog zašto se odlučujemo za brže varijante.

Zbog velikih formata ovakve pločice možete jednostavnije i brže postaviti nego one standardne manjih dimenzija. Osim što je postavljanje brže, ono je i jednostavnije pa lakše možete pronaći majstora koji će prihvatiti ovaj posao.

Laserski sečene i zahtevaju izuzetno malo fugne

Veliki formati pločica osim što se od standardnih razlikuju po dimenzijama, postoji još jedna važna razlika.

Velike pločice za kuhinju seku se pomoću specijalnih lasera. Ovi laseri seku pločice pod pravim uglom, dok manji formati imaju zaobljene ivice. Pločice koje imaju zaobljene ivice zahtevaju više fug mase, dok laserski sečene spajamo sa izuzetno malo fugne. 

Moderniji izgled koji deluje kao jedna velika celina

Upravo zbog tih ravnih ivica i male količine fug mase koja je potrebna između pločica, veliki formati daju osećaj jedne velike celine.

Nekada su bile popularne male pločice između kojih se uglavnom postavljala bela fug masa. Vremenom su se pojavile i fugne u boji, ali i dalje male pločice izgledaju starinski. Trend velikih pločica na zidovima promenio je izgled kuhinja, a ujedno smanjio razmak između pločica što nam omogućava da kuhinju prikažemo u jednoj celini.

Jednostavno održavanje velikih pločica za kuhinju

Svesni smo koliko pršti na sve strane kada se priprema neko jelo, a muke nastaju tek nakon pripreme. Što manje fugni između pločica, manje muke prilikom čišćenja. Najgori scenario je kada između zidnih pločica u kuhinji postavite belu fug masu.

Postavljanjem velikih formata koji su veličine standardnog razmaka između donjih i visećih kuhinjskih elemenata, imaćete samo nekoliko uspravnih fugni koje će biti gotovo neprimetne. Pogotovu ukoliko boju fug mase uklopite sa bojom dezena velikih pločica, imaćete zid u kuhinji koji će izgledati kao jedna velika celina.

Veliki izbor modela i dezena

Kako su vremenom veliki formati pločica postali trend, tako se i ponuda različitih boja i dezena povećavala.

Velika prednost je što danas imate ogromnu ponudu pločica velikih formata, tako da ih možete uklopiti u bilo koji enterijer kuhinje. Neki od najzastupljenijih modela su: imitacija drveta, imitacija kamena, u boji (bele, srebrne, bordo, crne, itd) i rustične pločice.

Gde kupiti velike pločice za kuhinju?

Ukoliko do sada niste razmišljali o kupovini velikih pločica za kuhinju, sigurni smo da ćete sad ozbiljnije razmotriti ovu opciju. Postavljanje pločica nije posao koji obavljamo svakih par godina, želja nam je da traju što duže. Zato izaberite model koji će biti u trendu dugi niz godina.

Sada pređite na sajt ambkeramika.com i pogledajte konkretne modele velikih kuhinjksih pločica. Ukoliko ste u Beogradu svratite do salona na Tošinom Bunaru, a možete ih kontaktirati mejlom ili telefonom. Budite slobodni da zatražite dodatne savete i postavite pitanja, sigurni smo da će vam izaći u susret i pomoći da pronađete najbolje rešenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *