Da li je prenosivi krevetac za bebe neophodan?

Osim roditelja koji često putuju sa svojom bebom, prednosti koje prenosivi krevetac nudi i te kako osećaju i roditelji koji takav jedan krevetac koriste kao svojevrsnu igraonicu za svoje mališane. Istini za volju, ima i onih koji smatraju da prenosivi krevetac nije sigurna opcija za boravak bebe, a najpre zbog gornjeg nivoa koji je praktično zakačen za stranice krevetića sa unutrašnje strane, pa nekom izgleda kao da beba, što bi se reklo, praktično lebdi u vazduhu.

Naravno da to nije tako i da je svaki krevetac za bebe adevatno proveren proizvod, što znači da roditelji bebe nemaju razloga za zabrinutost. Sve to pod pretpostavkom da roditelji poštuju sve smernice koje su navedene  u proizvođačkom upusutvu.

Da razjasnimo, takva vrsta krevetića za bebe je rezervna varijanta, koja se koristi prilikom odlaska na odmor najčešće i za bebe do određene kilaže. Ukoliko se poštuju u potpunosti smernice koje navodi proizvođač, nema nikakve bojazni vezano za bezbednost beba. Problem može da nastane ako se na gornji nivo stavi da spava beba čija kilaža je veća od predviđene, pa roditeljima može da izgleda da to nije naročito bezbedna opcija.

Moraju imati na umu svi roditelji koje interesuje prenosivi krevetac da ja u pitanju proizvod koji je proveren i siguran za korišćenje, ali isključivo ako roditelji u potpunosti poštuju smernice koje navodi proizvođač.

Čemu služi prenosivi krevetac?

Kako mu jesam naziv kaže, u pitanju je krevetac za bebe koji se može prenositi sa jednog mesta na drugo. Naravno da to nije opcija za svakodnevno korišćenje, prosto zato što je on izrađen od drugačijih materijala nego standardni krevetac za bebe sa drvenom ogradicom, koji obično roditelji kupuju.

A u zavisnosti od toga za koji model i kog proizvođača se odluče roditelji, zavisiće i da li krevetac ima dodatni, viši nivo. Ukoliko to jeste slučaj, treba imati na umu da se na tom gornjem nivou preporučuje da spavaju bebe uglavnom do najviše 6 kilograma. Opet i ta informacija zavisi isključivo od toga koji model prenosivog kreveca je u pitanju, odnosno kojeg proizvođača. Baš zato što je bezbednost bebe izuzetno značajna, trebalo bi dobro proučiti korisničko uputstvo, te ga maksimalno poštovati.

Nakon što beba dostigne određenu kilažu, može se koristiti donji, odnosno niži nivo. Problem tu može da nastane prilikom kupovine dušeka, prosto zato što uglavnom prenosivi kreveci imaju drugačije dimenzije od standardnih. Međutim, naravno da se na tržištu može naći i dušek za prenosivi krevetac koji je adekvatnih dimenzija, tako da će bebi biti u njemu sasvim udobno.

Ne treba zaboraviti ni podatak da gotovo svaki prenosivi krevetac uključuje i torbu, koja u velikoj meri olakšava njegovo korišćenje. Da ne bi bilo apsolutno nikakve zabune, naglašavamo da i dušek odgovarajućih dimenzija, a koji je namenjen za korišćenje prenosivih krevetaca za bebe može lako da se savije i spakuje, tako da nema nikakvih poteškoća ni prilikom njegovog nošenja.

Postoji još jednom svrha koju prenosivi krevetac može da ima. Naime, mnogi roditelji upravo njega koriste kao neku vrstu igraonice za mališane. Ukoliko ne kupuju takozvanu ogradicu, onda se uglavnom odlučuju za prenosivi krevetac, jednostavno zato što su sasvim sigurni da je dete potpuno zaštićeno dok se u njemu igra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *