NAJKVALITETNIJI DUŠECI NA TRŽIŠTU


Kvalitetan san je važan za zdravlje čoveka. Tokom spavanja jača se imuni sistem, sprečava taloženje masnih naslaga, jača srčani mišić, poboljšava raspoloženje, poboljšava pamćenje i produktivnost… 

Upravo zato važno je odabrati dobru podlogu na kojoj ćete se udobno smestiti svake večeri i posebno treba odabrati pažnju pri odabiru dušeka. 

Na tržištu se nalaze brojni inovativni modeli prilagođeni različitim ciljnim grupama klijenata, a pogotovo su vredni ulaganja dušeci italijanske proizvodnje.

ZAŠTO JE NEOPHODNO ODABRATI PRAVI DUŠEK?

Čovek provodi trećinu svog života u snu. Horizontalna pozicija zahteva dobru potporu telu i pravilno podupiranje glave, vrata i kičme. 

Uz kvalitetan dušek svako jutro ćete se buditi zdravi, odmorni i puni energije. Nećete morati konstantno da se prevrćete po krevetu, da patite od nesanice, loše cirkulacije, bolova u kičmi, čestih infekcija, stresa… 

Potrebno je uložiti malo više novca, ali videćete ubrzo da će se Vaša investicija isplatiti jer investirate da bi živeli zdravo bez tegoba.

SAVETI PRI KUPOVINI DUŠEKA

Svako od nas na različit način doživljava komfor. Iz tog razloga je bitno da odaberemo dušek koji će biti najbolji za naše telo. 

Mekoća i tvrdoća zavise od pozicija za spavanje koje preferirate. Ako spavate na boku odgovaraće Vam mekši dušek, dok je tvrđi rezervisan za osobe koje spavaju na stomaku. Dušek treba da je 10-15cm duži od visine osobe koja će ležati na njemu. 

Preporučuje se da u prodajnom objektu odmah isprobate dušek i time ćete se uveriti da li Vam odgovara. Provedite par minuta ležeći na dušeku. Više puta lezite i ustanite, sedite, promenite pozicije tokom ležanja. 

Ukoliko kupujete bračni krevet, zajedno sa partnerom isprobajte dušek i vodite računa kako se podloga ponaša kada se pomera osoba pored Vas. Takođe, nikada ne idite u kupovinu dušeka umorni, jer će Vam se učiniti da je svaki dušek idealan za spavanje.

DUŠECI ITALIJANSKE PROIZVODNJE

Italijani su odavno usavršili proizvodnju nameštaja, što ih čini liderima u svetu. Iz Italije potiču brojni brendovi poznati po vrhunskom kvalitetu i dizajnu.

Između ostalog, italijanski dušeci su veoma cenjeni jer su dugotrajni, komforni i sačinjeni od posebnih materijala koji nisu štetni po ljudsko zdravlje.

DUŠECI SA ŽIČANIM JEZGROM I BONNEL SYSTEM

Predstavljaju odlično rešenje za krevete u hotelima. Najbolji primeri kvalitetno izrađenih dušeka sa žičanim jezgrom su Ibiza Fr i Cipro Fr brenda Doimo. 

Itekako vredi spomenuti i Bonnel system, odnosno jezgro od četvoronavojnih opruga međusobno spojenim savitljivim žicama od čelika. 

Povoljniji su od dušeka sa džepičastim jezgrom, ali nikako ne odstupaju kada su u pitanju udobnost i izdržljivost. 

LATEX DUŠECI

Latex je tečnost mlečno bele boje koja potiče iz drveta zrelog kaučuka. U proizvodnji dušeka meša se sa sintetičkim latex-om i obogaćena mešavina je spremna za oblikovanje. Time se postiže željena udobnost dušeka i naravno dugotrajnost. 

U latex-u ne mogu da se zadrže uzročnici alergija, među kojima su i grinje. Kategoriji latex dušeka pripadaju Ecogel, Ecosleep, Ecovita…

DUŠECI SA DŽEPIČASTIM JEZGROM

Visokokvalitetne opruge bačvastog oblika ušivaju se u džepove i to svaka zasebno da bi smo ih povezali u jezgro i dobili potporu za dušek poznatu kao džepičasto jezgro. 

Tako stvaranje pritiska na jednu oprugu ne dovodi do reakcije ostalih i zato su dušeci sa džepičastim jezgrom odlična potpora za telo. 

U svom asortimanu, brend Doimo ima takve dušeke poznate pod nazivima Ergomassage, Ergosana, Ergozone…

DUŠECI OD MEMORIJSKE PENE

Prvobitno razvijena za potrebe NASA-e, memori pena uveliko je u upotrebi u našim domovima u formi dušeka za spavanje. 

U pitanju je termo-reaktivna pena koja se oblikuje prema konturi tela da bi se pravilno rasporedila njegova težina. Evotech i Fisiopure primeri su dušeka od memorijske pene.

DUŠECI OD HLADNO LIVENE PENE

Ova vrsta pene je visoko elastična. Izvrsno podupire telo uz bolju prozračnost, provodljivost vlage i trajnost od klasične PU pene. 

Nije pogodan za razvoj i opstanak infektivnih mikroorganizama i zato se preporučuje osobama koje su alergične. Plaza i Savoy su dušeci italijanskog brenda Doimo izrađeni upravo od hladno livene pene.

OBEZBEDITE SEBI I ITALIJANSKE JASTUKE ZA NAJBOLJU POTPORU TELU

Kombinacija kvalitetnog dušeka i jastuka garantuje miran i zdrav san. 

Ako ste odabrali dušek po svojoj meri, preporučujemo da pogledate i kvalitetne jastuke italijanske proizvodnje napravljene od memorijske pene (Memo) i visokoelastične pene sa dvosmernim kanalima pomoću kojih se odvodi višak toplote (Pure i Sky). 

Ovi jastuci su anatomski i antialergijski, namenjeni za sve uzraste.

KORISNI SAVETI ZA MIRAN SAN

Uvek u isto vreme uveče lezite i ujutru ustanite iz kreveta. 

Praktikujte rutine koje će Vašem organizmu pomoći da se opusti pre spavanja kao što su večernje šetnje i topla kupka. 

Spavajte u sobi koja je dobro provetrena, tiha i mračna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *