Dizajn objekata uz koji se postiže unikatnost i stvara neverovatan utisak

Fasadna cigla

Moderno uređenje ambijenta počinje aktivnim planiranjem potrebnih radova, uvažavanjem inovativnih predloga i ideja vrhunskih stručnjaka u ovoj oblasti – arhitekti, dizajnera i inženjera, kao i primenom najsavremenijih tehnologija, materijala i tehnika od strane najboljih majstora.

Da bi svaki objekat imao privlačan i upečatljiv dizajn, bilo da je u pitanju enterijer ili eksterijer, bitno je da se posveti pažnja svakom detalju, kao i aktivno radi na tome da sve što je zamišljeno u potpunosti se i ostvari, bez preteranog bavljenja cenovnicima i troškovima, uz osvrt na maksimalan stepen kvaliteta i trajnosti.

Činjenica je da inovativnost zahteva i ulaganje novčanih sredstava, odnosno investiranje i često visoke troškove, ali kvalitet, jedinstvenost i stil koji se dobijaju su zaista neverovatni. Stvara se živopisan i pozitivan prvi utisak prolaznika i posetilaca, što može imati važan uticaj na dalju saradnju, kupovinu i generalno razvoj mišljenja kakvo će vladati o dizajnu i uređenju tog prostora.

Za izuzetan kvalitet, veliki broj profesionalaca savetuje korišćenje inovativnih materijala i tekstura, poput opeke, deking podova i uvođenje ekološki zasnovanih uređaja kao što su separatori. Opeka je materijal koji se koristi za različite građevinske radove, dok su deking podovi zaduženi za stilizovanje zidova i podova na kvalitetan način. Separatori ulja, otpadnih voda i čestica obezbeđuju ekološku opravdanost poslovanja i funkcionisanja, zahvaljujući čemu se detaljno čuva i štiti životna sredina.

Opeka se koristi kao višenamenski kvalitetni materijal

Opeka predstavlja multipraktični materijal koji ima veliki broj namena, pogodna je za obradu, ugradnju i kombinovanje sa drugim materijalima, a koristi se još iz vremena Mesopotamije, kada su se prepoznale njene prednosti kao važnog građevinskog materijala. Dobija se u procesu mešanja sa glinom, peskom i vodom uz pečenje i sušenje, a danas je posebno popularna kao varijanta fasadne cigle.

Opeka za namene pozicioniranja na zidove koristi se kako za spoljašnjost, tako i unutrašnjost objekata, savršeno oblaže stepenice, stubove, kao i brojne druge površine, pružajući stil, eleganciju i unikatnost. Prednosti koje opeka ima u varijanti fasadne cigle brojne su i važne, što potvrđuje i višedecenijsko korišćenje.

Pre svega, opeka je kvalitetan i otporan materijal, pruža objektima zaštitu od požara, izolaciju od spoljašnjih uticaja, a ne zahteva gotovo nikakvo održavanje, niti lakiranje i farbanje. Izuzetno je postojana decenijama, dostupna je široka paleta dimenzija, boja, dezena i šara, što je važno i sa aspekta dizajna i estetskog efekta uređenja.

U pitanju je omotač koji daje odličan odnos cene i kvaliteta, ne zahteva visoke troškove, a građevine traju dug vremenski period, otporni su na atmosferske uticaje, temperaturne promene i mehanička oštećenja. Pored toga, opeka se može koristiti i u kombinaciji sa drugim materijalima za kreiranje savršenih krovnih prekrivača i uređenje mnogih elemenata u dvorištu ili enterijeru.

Deking podovi su savršen izbor za postizanje odlične estetike

Kombinacija materijala kao što su drvo i plastika, kada dolaze do izražaja prednosti obe od navedenih tekstura, definitivno se dobija uz inovaciju kao što su deking podovi. Naime, radi se o konstrukciji koja je pre svega namenjena oblaganju različitih vrsta podnih površina, što je sjajan izbor za enterijer, ali i eksterijer – posebno bašte i dvorišta.

20.07.2015., Opatija – Novootvorena plaza Lido Bevanda beach resort primila je prve goste koji uz more i lezaljke mogu uzivati i u bogatoj ugostiteljskoj ponudi hrane i pica. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Deking podovi kao osnovne prednosti imaju trajnost konstrukcije koja se dobija mešanjem najboljih vrsta drveta i plastike, uz dodatak aditiva i pvc materijala, kada se javljaju brojne varijante različite gustine, teksture i završne obrade. Radi se o neklizajućoj podlozi koja idealno oblaže površine oko bazena, đakuzija, ali i ambijent terasa, bašta, letnjikovca, balkona, enterijera i mnoge druge.

Zahvaljujući različitim mogućnostima izrade, deking podovi imaju brojne tonove boja – od svetlijih ka tamnijim nijansama drveta, daju ambijentu prirodan izgled, a moguće je dobiti i željenu nijansu po specijalnim porudžbinama.

Cenovno su sjajan izbor jer dugoročno daju brojne benefite i uštede, bez potrebe za hoblovanjem, čišćenjem, lakiranjem, sušenjem i drugim procesima održavanja karakterističnim za drvene podove. Često se mogu videti i u varijanti namenjenoj fasadama, što su posebni tipovi i modeli obloge namenjene postavljanju na površine spoljašnjih zidova, ali sve češće i unutrašnjih.

Separatori omogućavaju zaštitu okoline i efikasnost rada

Briga o posledicama svog delovanja izuzetno je bitna kako u privatnom, tako i u poslovnom životu ljudi, posebno kada se radi o velikim objektima i složenim delatnostima koje mogu imati određene eksternalije u okruženju.

Separatori predstavljaju uređaje koji su zasnovani na najsavremenijoj tehnologiji i zaduženi za odvajanje ulja od drugih tečnosti, zatim prečišćavanje voda, izolovanje štetnih materija i čestica, i sveukupno zaštitu životne sredine. Najčešće, otpadne vode potiču od padavina, proizvodnih procesa i slično, pa se njima mora efikasno upravljati.

Separatori imaju zadatak da efikasno razvrstaju čestice, usmere ih u definisana mesta za otpadne tokove, i obezbede sprečavanje ispuštanja štetnih materija i tečnosti u životnu sredinu. Kao ekološki zasnovani i inovativni uređaji, danas su neizostavan element nastanka moderno dizajniranih objekata, bez obzira na namenu – privatnu ili komercijalnu, kao i tip delatnosti.

Mogu biti vrlo raznovrsni u pogledu tipova i modela, sa specijalnim ojačanjima, dvostrukim delovima, uz plastične rezervoare i pogodnost ugradnje čak i betoniranjem.

Postoji veliki broj inovativnih materijala, tekstura i dezena koji će građevinama pružiti novi sjaj – svežinu, modernu estetiku i vrhunski dizajn koji će privući pažnju i stvoriti snažne ne samo promotivne, već i poslovne efekte u pogledu pozitivnog utiska i ostvarenja saradnje. Svako voli da boravi u uređenom i stilizovanom prostoru, zbog čega ne čudi činjenica da je sve veći broj vlasnika i investitora koji posvećuju pažnju svakom detalju prilikom izgradnje, uređenja i dizajna enterijera i eksterijera objekata.

Opeka predstavlja materijal koji spaja tradiciju i moderne trendove, pa objektima pruža kvalitet, trajnost i sjajan dizajn postavljanjem u vidu fasadne cigle. Deking podovi zaduženi su za besprekorno oblaganje podnih konstrukcija, ali sve češće i delova zidova, kao savremeni trend postizanja maksimalnog estetskog efekta uz materijal koji je izuzetno otporan.

Takođe, posvećivanje pažnje posledicama svog poslovanja i delovanja postiže se ekološki zasnovanim principima koji se aktivno uvode primenom tehnoloških otkrića kao što su separatori ulja i otpadnih voda. Sve zajedno, pruža izuzetne pozitivne efekte za kompanije svih veličina i karakteristika poslovanja, ali i objektima privatne namene – kućama i li stambenim zgradama, zato što se dobija spoj kvaliteta, inovativnosti, trajnosti i opravdanosti postojanja u modernom vremenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *