Izgradnja male kontejnerske kuće

Izgradnja male kontejnerske kuće je uzbudljiv projekat koji se može završiti za veoma krfatko vrfeme. Ključ da se to ostvari je planiranje unapred i odabir prave lokacije. 

Ovaj tekst će vas voditi kroz proces izgradnje male kontejner kućice, od odabira pravog mesta do završetka izgradnje. 

Kontejner kućica je odličan izbor za one koji žele da žive u malom prostoru, ali ipak imaju dovoljno mesta za zabavu. Dizajn i inženjering male kontejnerske kuće se ne razlikuju mnogo od dizajna kuće uobičajene veličine, ali ćete morati da napravite neke modifikacije. 

Najveći izazov sa kojim se suočavaju graditelji manjih domova je da se postaraju da sve odgovara i da se može koristiti svakodnevno. Vrsta kontejnerske kuće koju gradite zavisiće od lokacije, klime i veličine vašeg objekta. 

Na primer, mala kuća od kontejnera bez struje ili tekuće vode bila bi savršena za udaljeno imanje usred ničega, dok bi druga mogla biti izgrađena kao urbana kuća za goste koja ima sve moderne pogodnosti. 

Kontejner kućica je izuzetno popularna jer je isplativa i jednostavna za izgradnju, ali postoji nekoliko stvari koje morate uzeti u obzir pre nego što uđete u projekat. 

U ovom članku ćemo pokriti sve korake neophodne za izgradnju male kontejnerske kućice.

Izbor mesta za gradnju kontejner kućice

Kada se odlučite za lokaciju, vreme je da počnete da razmišljate o tome kako da izgradite svoju kuću. Prvo ćemo se pozabaviti najvažnijim aspektima: lokacijom i orijentacijom.

Izaberite lokaciju koja je površinski ravna. Iako ovo može izgledati očigledno, potrebno je naglasiti koliko je važno da birate upravo takvu lokaciju, jer će vam to olakšati proces izgradnje kontejnerske kućice.

Izaberite mesto koje je dobro drenirano. Ne želite da se voda skuplja oko ili ispod kuće. Potražite područja gde kišnica može da otiče iz vašeg doma bez izazivanja erozivnih problema. 

Odaberite teren bez prepreka poput drveća ili kamenja koje bi mogle da ometaju manipulaciju građevinskim materijalom tokom izgradnje. Uverite se da nema električnih vodova iznad kontejnerske kućice jer bi mogli da izazovu strujni udar!

Kontejner kućica sa maksimalno iskorišćenim rasporedom

Planiranje rasporeda vaše male kontejner kućiće je ključno za izvlačenje maksimuma iz nje. 

Razmotrite stvari kao što su:

  • Veličina i lokacija prozora i vrata
  • Raspored kuhinje, kupatila i ostalih prostorija
  • Kako da izvučete maksimum iz malog prostora (npr. korišćenjem vertikalnog prostora za skladištenje)

Pored toga, imajte na umu da postoje i drugi načini na koje možete učiniti da mali prostor bude prostraniji. Na primer, možete koristiti ogledala na suprotnim zidovima tako da odražavaju sliku jedni drugih; ovo stvara iluziju veće dubine zbog čega se soba čini većom nego što zaista jeste!

Zaključak

Ako tražite način da živite jednostavnije, u bližem kontaktu sa prirodom i svojim komšijama, onda bi izgradnja male kuće od kontejnera mogla biti savršeno rešenje. Nije skupa opcija, a ni za izgradnju nije potrebno mnogo vremena! Samo treba da to uradite kako treba, pa se uverite da pratite gorenavedene savete i ne plašite se da tražite pomoć ako vam je potrebna. 

Ako ste spremni da počnete sa sopstvenim projektom kontejnerske kuće sada, pogledajte „uradi sam“ planove za izgradnju jednostavne jednosobne kuće od kontejnera od nule!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *