Kako izabrati vreću za spavanje vaše bebe?

Vreća za spavanje bebe jedini je element koji vašoj bebi garantuje bezbedan noćni san, omogućavajući joj da se slobodno kreće i da cela noć protekne bez otkrivanja bebe.

Vreća za spavanje omogućava deci da se zagreju bez opasnosti od gušenja. Koristi se od rođenja i može se koristiti do 3 godine. Pre navršenih godinu dana treba izbegavati jastuke, ćebad, posteljinu. Bebi vreća za spavanje svojim izgledom I otvorima omogućava da dobro diše tokom spavanja bez rizika da se zaglavi ispod ćebeta ili jastuka. Ukoliko postoji promišljanje o kupovini bebi vreće za spavanje ono treba da nestane jer je bebi vreća za spavanje najbolje rešenje za miran san i ušuškanu bebu.

Obavezno vodite računa o veličini vreće za spavanje vaše bebe

Od rođenja izaberite model od 0 do 6 meseci, izaberite vreću za spavanje od 70 cm. Za prevremeno rođene bebe potrebno je izabrati vreće od maksimalno 60 cm kako vreća za bebe ne bi bila prevelika za bebu. Za bebu od 6 do 12 meseci izaberite vreću za spavanje od najmanje 90 cm. Neki modeli se podesavaju po dužini kako bi odgovarali veličini deteta. Ove vreće za spavanje bebe su dostupne od 6 do 24 meseca.

Prilagodite vreću za spavanje temperaturi bebine sobe

U sobi za bebe trebalo bi da bude između 18°C i 19°C. Proveravajte prvih noći da vaša beba nije prevruća. Ukoliko je beba vruća ili su joj mokre rukice i čelo treba je ili manje obući ili smanjiti temperaturu u sobi.

Izaberite vreće za spavanje napravljene od pamuka

U pamučnim stvarima sve je prijatnije i tako će vreća za bebu koja je pamučna učiniti da beba provede lepe, meke i mirne noći. Omogućava dobru cirkulaciju vazduha između vlakana i dobru skupljanje vlage, što ograničava prekomerno znojenje, tako uobičajeno kod odojčadi i vrlo često odgovorno za mnoga noćna buđenja. Pamuk nudi mekan dodir, što ga čini idealnim za osetljivu kožu.

Izaberite vreću za spavanje za bebe koja se može prati u mašini

Veoma je bitno izabrati vreću za bebe koja će moći da se pere u mašini jer je naravno povremeno treba prati i osvežavati iz higijenskih i zdravstvenih raloga.

Da ne morate uzimati bebu iz kreveca tokom noći

Olakšajte sebi noćno presvačenje bebe tako što ćete kupiti vreću za bebe sa zatvaranjem na dnu. Na ovaj način čak i ne morate da podižete bebu iz kreveca. Praktično i ekonomično što se tiče vremena. Veoma je značajno za bebu koja se može probuditi ukoliko je noću duže presvlačimo pa je nakon toga teško uspavati. Što kraće presvlačenje to brže vraćanje bebe i vas u san.

Vreću za spavanje bebe uskladite sa godišnjim dobom

Letnje i zimske vreće za spavanje bebe razlikuju se po debljini i materijalu. Veoma je bitno uskladiti ih sa godišnjim dobom jer je često preznojavanje beba uzrok osipa, nemirnog sna, nervoze. A kada je beba nemirnog sna onda ni roditeljima nema spavanja .

Vodič za kupovinu:

Veličina 70 od rođenja do 6 meseca

Veličina 74od 9 do 15 meseciUkupna dužina 75
Veličina 80od 12 do 18 meseci Ukupna dužina 80
Veličina 86od 18 do 24 mesecaUkupna dužina 85
Veličina 92od 24 do 36 meseciUkupna dužina 95

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *