Ketering i zdrava ishrana – idu li jedno uz drugo?

Kada kažemo ketering verovatno nam odmah krene voda na usta, jer znamo da kada neko naruči ketering, posebno u Beogradu, gde je ponuda ogromna, znamo da nam sledi nešto fenomenalno. Dakle, sledi nam preukusna hrana, hrskava, mekana, topla, ukusna i sočna. Ukoliko mi često naručujemo ketering, kako na poslu, tako i u sopstvenom domu, onda znamo da od silnog izobilja nekada možemo nabaciti i koje kilo preko, jer jednostavno kada je nešto tako ukusno, onda ne možemo da se kontrolišemo. Međutim, šta se dešava ukoliko ste stalno okruženi keteringom, a silno želite da se hranite zdravo. Imamo rešenje i za to. 

Ketering uključuje i zdrave obroke

Ketering uključuje i zdrave namirnice. Vrlo često je ketering u Beogradu takav da nudi pregršt poslastica, kako slanih, tako i slatkih, koje su vrlo kalorične. Međutim, bez toga da se razumemo nema ni uživanja. Svakako da postoje i one ketering službe koje nude hranu koja je lajt verzija svih onih kaloričnih obroka. Treba samo dobro da se raspitate. To naravno sve zavisi od sastojaka koje koriste, ali generalno i ukoliko sam ketering ne nudi ovu opciju, treba da znate šta tačno da izaberete. Ketering službe uglavnom navode tačno šta se u kom jelu, kanapeu, kiflici ili pitici nalazi, tako da vrlo lako možete da proberete šta u tom trenutku smete da jedete, a šta ne.

Potaži su odličan izbor

Ukoliko ste na dijeti ili vas iskreno zanima zdrava ishrana, potaži su sjajana stvar. A još bolja stvar jeste što ih verovano ima u okviru svakog keteringa u Beogradu. Ukoliko nema potaža, onda sigurno ima zdravih pilećih i telećih supica i čorbica, koje će vam povratiti snagu i elan. Dakle, obavezno se raspitajte da li ima potaža u ponudu keteringa koji volite i obavezno to uključite prilikom naručivanja. 

Bogata ponuda mesa

Određene ketering službe glave nade polažu u meso. Sada naravno treba proverite na koje načine se sprema to meso, ali belo meso i piletina uvek mogu da dođu u obzir, čak iako ste na rigoroznoj dijeti. Zapravo bi trebalo sve dijete, ali i generalno svaki režim zdrave ishrane da sadrži meso. Kako ketering službe imaju i ćevape i sve sa roštilja, možda bi trebalo da gledate da izbegavate to i sve ono masno, preliveno sa previše soseva. Naravno, nekada možete sebi da date oduška, jer su ovakvi specijaliteti zaista preukusni. 

A šta sa slatkišima?

Naravno, slatkiši i zdrava ishrana su daleko jedno od drugog. Međutim, slatkiši i te kako mogu da budu dobra opcija, ako se izaberu pravi slatkiši. Odnosno oni koji ne goje i koji ne utiču negativno na naš organizam. Super je kada jedan dobar ketering vodi računa i o tome. Takva ketering služba trebalo bi da ima kolače sa voćem, voćne salatice, kolače sa orašastim plodovima, kolače bez šećera i slično. 

Projice

Svaka, ali apsolutno svaka ketering služba u Beogradu, a i šire u svojoj ponudi ima i projice. I to ima projice na više različitih načina i sa različitim dodacima. Poznajući principe zdrave ishrane, znamo da su projice nešto što ne goji, nešto što je zdravo, zato što se pravi od kukuruznog brašna. Projice su ono što svakako treba da imamo u okviru naše ishrane i zato obožavamo ketering. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *