NAJMODERNIJE PLOČICE ZA KUPATILO – SVAKO ĆE SE ODUŠEVITI NA PRVI POGLED

Moderno kupatilo

Sasvim je normalno da svako ko renovira kupatilo želi da nov izgled bude u skladu sa trendom, zato je jedno od najčešćih pitanja koje su najmodernije pločice za kupatilo. Ovo pitanje uglavnom postavljaju mlađi koji žele da imaju kupatilo kao u filmovima.

Da bi imali moderno kupatilo danas nije potrebno ogromno ulaganje, jer uz nekoliko trikova možete postići fenomenalan efekat. Pločice u kupatilu zauzimaju najveću površinu, samim tim omogućavaju najviše prostora za eksperimentisanje.

U ovom tekstu želimo da vam predložimo postavljanje šestougaonih pločica, koje će svakog ostaviti bez daha. Saznajte u nastavku kako ih sve možete uklopiti u enterijer vašeg kupatila.

Zašto su šestougaone pločice tako posebne?

Naveščemo nekoliko najbitnijih razloga zašto su šestougaone (heksagon) pločice popularne i zašto savetujemo da ih i vi postavite u vašem kupatilu.

Svestranost i lako uklapanje u svaki enterijer je nešto što ovim pločicama daje veliku prednost. Bez obzira za koji stil opremanja se odlučite, uvek možete pronaći model šestougaonih pločica koje će pratiti taj stil. Podjednako dobro izgledaju kako na podu, tako i na zidovima.

Jako su zanimljive zbog neobičnog oblika, a to vam daje mogućnost da se igrate različitim bojama, kombinacijama i dezenima. Zbog malih dimenzija jako su praktične da kreirate neki oblik ili figuru na većem zidu, uklapanjem nekoliko različitih boja i dezena.

S obzirom da ih ne možete pronaći u svakom kupatilu, predstavljaju idealan način da vaše kupatilo istaknete. Tako ćete skrenuti pažnju ljudina na pločice, pa ostali elementi nogu biti prosečni, neće biti toliko primetni.

Postavite ih u celom kupatilu ili samo na određenim zidovima

Heksagon pločice su novina na našem tržištu, a većina ljudi kod nas nije uvek spremno da isproba novitete, pogotovu ako je to nešto što će dugo godina stajati na vašim zidovima. Zato su dizajneri smislili načine kako da u svet šestougaonih pločica uđete postepeno.

Za početak možete ih postaviti samo na delove određenih zidova, kao ukras. Čisto da vidite da li vam se dopada kako izgleda na zidu. Takođe, možete ih postaviti na kompletan jedan zid, koji će se razlikovati od ostalih. Dobar način da kupatilo bude modernije i drugačije.

Zbog svog oblika i mogućnosti igranja sa dezenima i kombinacijama, jako dobro izgledaju na podu. Super kombinacija je postavljanje šestougaonih pločica na pod, a na zidovima klasične pravougaone pločice, ili obrnuto.

Veliki izbor dezena i kombinacija boja

Na internetu možete pronaći ogroman broj ideja kako da šestougaone pločice postavite u kupatilu. 

Neke od najpopularnijih kombinacija poslednjih godina su crna i boja drveta. Na ovaj način dobija se potpuno nova dimenzija modernih kupatila koja je popularna širom sveta. Pun pogodak uz crnu kupatilsku opremu.

Kada pomislimo na kupatilo uvek nam je asocijacija čistoća i higijena. Postavljanje belih i generalno svetlih nijansi pločica je uvek bilo u trendu. Kombinacija bele, sive i crne boje heksagon pločica nikada neće biti greška.

A osim uklapanja jednobojnih pločica, koriste se i pločice šarenih dezena. Interesantan dezen i oblik pločica postavljenih na jednom zidu u kombinaciji sa nekim klasičnim stilom na ostalim zidovima izgledaće potpuno inovativno.

AMB Keramika

S obzirom da je mogućnost kombinovanja izuzetno velika, sastavićemo sve na jedan spisak kako bi vam bilo lakše da odaberete:

  • kombinacija različitih boja i nijansi (crna-bela-siva, crna-drvo, bela-drvo, crna-bela-drvo, itd) preko celog zida, sa opcijom nastavljanja pločica na deo podne površine;
  • postavljanje šestougaonih pločica na polovinu zida, tako da prelaz bude cik-cak;
  • postavljanje nekoliko šestougaonih pločica na zid kao detalj;
  • postavljanje šestougaonih pločica na jednom delu poda u kombinaciji sa drvenom podnom oblogom (parket ili laminat) ili pločicama koje imitiraju parket.

Gde kupiti najmodernije pločice za kupatilo?

Opremanje kupatila je posao koji ne obavaljamo tako često, ipak želimo da nam bar pločice potraju što duže. Zato dobro razmislite koje pločice ćete uzeti, da se kasnije ne bi pokajali. Ono što je sigurno, šestougaone pločice nisu dugo na tržištu i sigurno će još mnogo godina biti popularne.

Bez obzira da li se odlučite za heksagon ili standardne pločice, sve najmodernije modele imate na online shop-u Amb Keramika. Takođe, ukoliko ste u Beogradu posetite i njihov salon. Dugo se bave ovim poslom, imaju iskustva i mogu vam pomoći pri izboru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *