O čemu mlada treba da vodi računa prilikom pripreme za venčanje?

Organizacija venčanja i uopšte detalji o kojima treba voditi računa na sam dan venčanja, predstavljaju neiscrpnu temu o kojoj uvek ima nešto novo da se kaže. Venčanje predstavlja jedan od najsrećnijih i najvećih događaja u životu svake osobe, te mladenci teže ka tome da svaki detalj bude perfektno isplaniran. 

Nakon što ste se pozabavili osnovnim segmentima organizacije venčanja, kao što je odabir datuma i sale za venčanja, te dobili specijalne pogodnosti za organizaciju venčanja, vreme je da se posvetite detaljima i pojedinim organizacionim segmentima koje ne smete zaboraviti. 

U nastavku teksta bavimo se sitnicama koje mnoge mlade zaborave, te vas korisnim savetima pripremamo da uplovite u bračne vode na najbolji mogući način. 

Kako da zablistate jednog od najvažnijih dana u životu?

Potpuno je prirodno da na dan venčanja želite da iskažete sve svoje atribute, te zablistate pred oltarom, ali i da taj sjaj zadržite tokom čitave ceremonije i proslave u sali za venčanje. Za ovaj segment pobrinuće se šminker i frizer, a naravno pre nego što se upustite u istraživanje i pronalazak najboljih stručnjaka iz ove oblasti, potrebno je da odaberete adekvatnu venčanicu.

Mnoge devojke još iz perioda detinjstva sanjaju o magičnom venčanju i haljini iz bajke u kojoj će ući u potpuno novu životnu fazu. Ukoliko ste jedna od njih, savetujemo vam da ne odustajete od svoje ideje, te u salonu venčanica odaberete haljinu o kojoj ste maštali, ili pak krojačici predočite svoje ideje. 

Važan segment prilikom odabira venčanice predstavlja proba venčanice, a generalna proba trebalo bi da bude organizovana nedelju dana pre samog venčanja, s obzirom na to da postoji mogućnost da je došlo do izmena u vašoj kilaži. 

Izuzev venčanice, prilikom pripreme za venčanje obratite pažnju na šminku i frizuru, te i nakon što odaberete šminkera i frizera organizujete probno šminkanje da biste videli da li ste na istoj talasnoj dužini sa stručnjacima kojima ste prepustili ovaj važan zadatak. 

Kada je u pitanju odabir šminke, budite veoma pažljive, te istaknite određeni segment vašeg lica, a predlažemo da izbegnete naglašavanje i usana i očiju jer u tom slučaju može doći do prenapadnog izgleda, što nije prepoučljivo na dan venčanja. Suptilna šminka koja naginje ka prirodnom izgledu je najbolji izbor za ovaj važan događaj. 

Još jedna bitna stavka na koju treba da obratite pažnju jeste nakit, odnosno aksesoari koje ćete izneti i kojima ćete upotpuniti svoj izgled. Upravo ovaj dan prava je prilika da iz kutije za nakit izvadite one autentične aksesoare koji su pažjivo dizajnirani i izrađeni od najkvalitetnijih materijala. 

U zavisnosti od stila vaše venčanice, ali i od šminke i izgleda vaše kose, odnosno frizure, zavisiće i nakit koji birate, te je potrebno obratiti pažnju prilikom odabira boje, ali i stila nakita. Razmislite da li želite minimalističke komade ili vam je dovoljan jedan raskošan aksesoar koji će doprineti blistavosti celokupng izgledq. 

Mlada i mladoženja su sasvim sigurno centralne figure na venčanju, stoga je značajno slediti savete koje smo vam pružili, a organizaciona lista je još jedno pomagalo koje će vam izuzetno koristiti, posebno kada krene uzbuđenje i trema pred sam događaj, pa se može desiti da nešto izostavite u pripremnom procesu. 

Prepustite organizacione detalje kumi – nemojte se previše zamarati

Iako je dan venčanja jedan od najlepših u životu, neretko se dešava da planiranje stvori veliki pritisak, te jedva čekate da sve prođe kako biste mogli valjano da se naspavate i odmorite od organizacije. 

Da ne bi došlo do ove situacije i da biste potpuno uživali u pripremi venčanja, ali i da biste imali potpuni ugođaj tokom ovog značajnog događaja, predlažemo vam da se dogovorite sa kumom o njenim zaduženjima. Otvoreno razgovarajte o svim organizacionim stavkama o kojima će se ona pobrinuti, kao i o eventualnim problemima koji mogu nastati u čitavom procesu.

Na dan venčanja, izuzev nošenja burmi, kuma treba da se pobrine za dobru zabavu gostiju, ali i za mladin ugođaj, nošenjem dodatne odeće, cipela, torbice sa šminkom koja će možda zahtevati korekciju, itd. 

Pripremite se za fotografisanje – uspomene koje se pamte zauvek

U redovima iznad pomenuli smo probno šminkanje i pravljenje frizure koje je neizostavno prilikom organizacije venčanja, a predlažemo vam da istog dana angažujete fotografa koji će biti zadužen za kreiranje uspomena na dan venčanja, te napravite nekoliko probnih fotografija. 

Ova stavka posebno je značajna s obzirom na to da će se slike vašeg velikog dana nalaziti u albumima mnogih porodica, a zauzimaće počasno mesto i u vašoj kolekciji fotografija u albumu, ali i u ramovima za slike. Mnogi od nas nemaju sreću da budu fotogenični, te će saveti profesionalnih fotografa biti izuzetno značajni i pripremiti vas za najbolje poze u venčanici ispred objektiva. 

Na kraju ćemo dodati da je prilikom čitave organizacije, ali i na dan venčanja najbitnija stavka vaše raspoloženje, te je ključno da sačuvate energiju, ali i da čitav proces bude zabavan i inspirativan. Ušetajte u novu životnu fazu široko nasmejani i zaljubljeni, spremni za izazove, ali i blistave trenutke koji vas očekuju sa supružnikom. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *