Simptome koje nikako ne treba zanemarivati

Glavobolja, pospanost, loša koncentarcija i šum u ušima najčešće su tegobe koje izaziva loša cirkulacija. Takoše, ako se brzo umarate i osećate bolove u mišićima, hladno vam je i često vam trni ruka ili noga, znajte da je moguće da vam je cirulacija loša.

Treba znati da poremećaji cirkulacije dovode do oštećenja srca i drugih organa, ali i do ugrožavanja čitavog zdravlja. A zašto je loša cirkulacija? Najčešći uzrok loše cirkulacije jesu brojna oboljenja koja uništavaju arterije, a svakako najopasnija je arteroskleroza.

Šta dovodi do visokog krvnog pritiska

Međutim, ako ste fizički neaktivni, loše se hranite i skloni ste gojaznosti, a uz sve to konzumirate cigarete, onda ne čudi što vam cirkulacija nije najbolja. Svakako alarm koji upozorava da je vreme da odete na pregled jesu bolovi u grudima, nogama, ali da ne biste čekali simptome, bolje idite na preventivni pregled, jer ako sačekate da se simptomi pojave, možda bolest nećete moći da sprečite.

Zdrav način života, kao i redovne kontrole, lečenje hipertenzija, ali i kontrolisanje masnoća u krvi učiniće da na vreme suzbijete moguća oboljenja. Povišen krvni pritisak mnogi često zanemaruju uz izgovor da se od nečega mora umreti, ali zašto ubrzavati smrt ako nije neophodno. Bolje promislite kako povišen krvni pritisak držati pod kontrolom, jer ako se leči, povišen krvni pritisak neće vas remetiti u svakodnevnom životu. O tome kako suzbiti visok krvni pritisak više pročitajte na sledećem sajtu

Ima ljudi koji pri pomisli da ceo život moraju da piju tablete kako bi im organizam normalno funkcionisao i toga se ne pridržavaju odmah kategorički odbiju savete lekara, jer ne žele ograničenja. Međutim, nije samo povišen krvni pritisak briga mnogih ljudi, već i loša cirkulacija. A kada se razmišlja o tome da li je moguće zaustaviti zakrečenje krvnih sudova, lekovima mogu da se spreče i uspore napredovanja oboljenja, ali nikako ne može da se zaustavi. Kada oboljenje uznapreduje i dovede život u opasnost, pored lekova, nekada su neophodne i hiruške intervencije kako bi se premostile zapušene arterije.

Šta kada se pojave neželjena oboljenja?

Ako se već pojave neka neželjena oboljenja, ili već godinama imate povišen krvni pritisak ili lošu cirkulaciju, nemojte zanemarivate ove simptome, jer je važno da se pridržavate odgovarajuće terapije. Iako je genetski nasleđena predispozicija često uzrok pojedinih oboljenja, ne znači da treba da dignete ruke od terapije. Najpre se pridržavajte saveta i preporuka svog lekara, a onda menjate svoje navike i u ishrani i u svakodnevnom životu.

Zdrave namirnice doprineće da se osećate lepše, svakodnevna šetnja da se osećate zdravije, a duboko disanje povećaće kapacitet vaših pluća, a samim tim i dovoljnom količinom kiseonika biće snabdeven vaš metabolizam. Nije slučajno reći da je bolje sprečiti nego lečiti, zato pravac na kontrolu. A kada vam doktor bude rekao da je sve u redu i da treba da vodite zdrav način života, onda se pešice vratite kući.

Prošetajte svakoga dana više nego prethodnog, ako možete idite na plivanje i vozite bicikl, jer ćete razdrmati svoj organizam, a samim tim ćete se lepše i osećati. Poboljšaćete cirkulaciju, a i vaš mozak će zaboraviti na visok krvni pritisak. Nije slučajna latinska poslovica, u zdravom telu zdrav duh! Mislite o tome!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *