Šta je masaža lica i zbog čega je bitna?

Masaža lica podrazumeva tehniku koja uključuje korišćenje ruku ili alata, kojima se nežno masira koža lica. Utiče na poboljšanje cirkulacije krvi, kao i na opuštanje mišića lica, smanjuje otečenost lica i pruža koži zdrav sjaj. Za sve pomenuto će vam stručnjaci za negu kože preporučiti masažu lica 2 do 3 puta nedeljno. Pored toga što pruža dobar osećaj, masaža služi i kao vežba za mišiće lica i podstiče prokrvljenost kako bi stvorila ujednačen ton. Takođe vam i čisti pore, čime omogućava proizvodima za negu kože da prodru bolje i dublje, kako bi ostvarili što bolji učinak, a pomaže i odvođenje nakupljene tečnosti zbog koje izgledamo podbulo.

Vrste masaže lica

  • Limfna drenažna

Limfa predstavlja tečnost u našim telima kojom se izbacuju toksini i otpadne materije iz organizma. Sastoji se od vode, proteina i soli. Nakupljena limfa se može izbaciti masažom, a ova tehnika se posebno preporučuje kada želite da podmladite kožu dubokim čišćenjem.

  • Shiatsu ili masaža lica pritiskanjem prstima

Kod ove vrste masaže lica se koristi akupresura, primenjuje se na konkretne tačke na licu koje nazivamo energetskim kanalima. Ova kineska tehnika koristi se za toniranje mišića i ublažavanje pojave bora na licu.

  • Klasična masaža lica

Najčešće je korišćena i najšire prihvaćena, od strane kozmetičara širom sveta. Podrazumeva pokrete kao što su glađenje, štipanje, gnječenje i tapkanje. Pospešuje proizvodnju kolagena i pruža osećaj opuštenosti na koži lica.

  • Kobido masaža lica

Kobido ili u prevodu „drevni način lepote“ je jedna od najstarijih vrsta masaže lica. Uključuje 47 tehnika kojima se masira 16 mišića lica, duboko opuštajuća je i pomaže kod ublažavanja bolova.

Prednosti masaže lica

  • Poboljšava cirkulaciju krvi

Masaža je za lice kao vežbanje i pomaže u boljem protoku krvi kože lica. Ispitivanjem je ustanovljeno da se redovnom petominutnom masažom lica tokom dužeg perioda može značajno poboljšati protok krvi i sjaj kože.

  • Smanjuje stres

Masaža lica u velikoj smanjuje stres, a to čini aktiviranjem simpatičkog nervnog sistema. Kada sledeći put budete strepeli zbog nečega ili jednostavno želeli da popravite svoje raspoloženje, razmislite o zakazivanju termina u nekom salonu.

  • Izbacuje toksine

Limfni sistem predstavlja kombinacija tkiva i organa u organizmu kojima se oslobađamo toksina i drugih štetnih materija, dok se masažom lica pokreće se limfna tečnost i uklanjaju toksini sa kože vašeg lica.

  • Prednosti protiv starenja

Masažom lica može se smanjiti pojavu bora i postići glatkija tekstura. Mišići vašeg lica prouzrokuju bore kada su napeti, dok ih masaža opušta a bore čini manje vidljivim. Pošto se masažom poboljšava cirkulacija krvi, povećava se i proizvodnja kolagena, proteina koji kožu čini čvrstom i sprečava njeno opuštanje.

Koliko često treba masirati lice?

Lice možete masirati svakodnevno, u trajanju od otprilike pet minuta. Ipak, preporučljivo je otići na profesionalni tretman jednom u 3-4 nedelje. To je ciklus obnove kože, pri čemu masaža lica jednom u 28 dana obezbeđuje kožu koja je glatka i ujednačena.

Da li je svakodnevna masaža lica dobra za kožu?

Samostalnu masažu lica, kod kuće, stručnjaci za negu kože će vam savetovati 2 do 3 puta nedeljno. Ipak, nežno masiranje 5 do 10 minuta neće štetiti vašoj koži, naprotiv, pomoćiće u poboljšanju cirkulacije krvi i izbleđivanju bora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *