Šta sve leči rastavić?

Da li ste znali da je biljka rastavić postojala još dok nije bilo ljudi na planeti, odnosno dok su dinosaurusi umesto nas koračali ovim tlom? To znači pre značajno mnogo godina. Ali, to nije ono što je najinteresantnije. Još je zanimljivije i način kako je rastavić uspeo da preživi do sad i pored brojnih promena, usled kojih su mnoge životinje, ali i biljke izumrle. Zapravo, rastavić je biljka koja pronalazi različite načine kako da iz tla uzima sve one potrebne materije, koje joj i omogućavaju opstanak.

Sve ono najbolje, retke zdrave materije, koje druge biljke ne uspevaju da apsorbuju, rastavić uspeva. On je zapravo poznat jer sadrži silicijumski dioksid, a to je retkost. Zbog svojih ogromnih dometa da leči mnoge bolesti, rastavić se vrlo često koristi. Ipak, njegova najčešća upotreba je u sledećim slučajevima:

Urinarne infekcije, problemi sa bubrezima i bešikom

Smatra se da je rastavić veoma dobar prirodni lek kada se jave urinarne infekcije, bilo koji problemi sa bubrezima, pa čak i kamenjem u bubrezima, ali i mnogi problemi koji utiču da funkcionalan rad bešike. Kada se jave urinarne infekcije, rastavić se uglavnom koristi kako bi u početku ublažio simptome, a kasnije se i zauvek rešio svih onih bakterija koje to i izazivaju. Takođe su poznati i slučajevi kada je rastavić zapravo bio zaslužan da se iz bubrega izbaci pesak. Naravno, kada god imate neki od ovih problema, prvo treba da razgovarate sa lekarom, kako bi vam on prepisao lekove, ali i da se posavetujete da li vi možete regularno da koristite rastavić i da vam doktor preporuči kakva bi doza trebalo da bude.

Rastavić pomaže kod upale desni

Upala desni, ne tako strašan problem, ali opet ne i problem koji treba zanemarivati. Upalu desni najbolje i najefikansije je lečiti prirodnim putem, upotrebom različith vrsta čajeva i namirnica koje dolaze isključivo iz prirode. Upalu desni prate povremeni bolovi, crvenilo koje ne prestaje, krvarenjem prilikom održavanja redovne oralne higijene, a kasnije može doći i do povećanja telesne temperature, kao i upale grla. Za lek od rastavića za upalu desni biće vam potrebna samo jedna kašičica. U 5dl proključale vode dodate jednu, eventualno jednu i po kaščicu rastavića. Zatim će biti potrebno da sačekate da se ovaj rastvor ohladi, a zatim ga procedite. Ispirajte vaša usta bar jednom dnevnom. Primetićete napredak, odnosno ublaženost simptoma veoma brzo. Ukoliko lekove koje vam je doktor preporučio kombinujete sa ovim prirodnim lekom, vrlo brzo ćete videti rezultate i vrlo brzo će vaša upala desni nestatiti. Kasnije, možete da nastavite sa korišćenjem ovog čaja, kako biste osigurali da se upala desni više nikada neće vratiti.

Opadanje kose

Opadanje kose i kod muškaraca i kod žena može mnogo da utiče na samopouzdanje i zbog toga koristeći razne preparate svi oni pokušavaju da ovaj proces zaustave ili ublaže. Nekada nije jasno zašto dolazi do opadanja kose, ali jedno je sigurno, da sa rastavićem vi značajno možete da poboljšate izgled vaše kose, ali i da utičete na njen ubrzani rast. Postoje dva načina kako da ubrzate rast. Možete piti čaj od rastavića, a možete i ispirati vašu kosu. Ukoliko ispirate kosu, onda bi to trebalo da radite nakon pranja i da je kasnije ne ispirate običnom vodom, već da je tako osušite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *