Šta treba uraditi da bi letnji odmor bio savršen

Sezona godišnjih odmora je na pomolu. Oni malo ažurniji već su u toku zime rezervisali svoje letnje aranžmane, dok većina još uvek ne zna gde će, neki se još uvek pitaju sa kim bi išli.

Vreme je da se donesu odluke i pripremi sve na vreme kako bi baš ove godine doživeli nezaboravno letovanje, „nezaboravnije“ od svih do sada.

Nađite dobro društvo

Ukoliko ste sami, nemate bračnog, emotivnog partnera niti decu, dobar drug ili drugarica su uvek najbolje rešenje i garancija super provoda. Pozovite nekoga ko vam je drag, pozitivan. Neka to bude osoba raspoložena za druženje i letnju avanturu sa kojom ćete  zajedno izabrati destinaciju. Dogovorite se oko toga šta želite da vidite, koja mesta i znamenitosti bi voleli da posetite. Raspitajte se detaljno o odmaralištu u kom ćete biti, šta nudi, kakav je noćni provod tamo gde idete i slično.

Pripremite zanosnu figuru

Ukoliko niste sportski tip, ne volite da trenirate, a volite dobro da pojedete, susrešćete se sa najvećim ženskim neprijateljem: viškom kilograma i celulitom. Pitanje koje nužno proističe je: Kako se resiti celulita brzo?

Brza dijeta će otopiti masne naslage, a kavitacija će učiniti „narandžinu koru“ neprimetnom. Da bi odmor bio pravi i opuštajuć, u kozmetičkom salonu zakažite i depilaciju malja ili još efektniju i sve popularniju epilaciju. Nekoliko tretmana medicinskim laserom, učiniće vašu kožu glatkom i mekom, a na putovanju nećete brinuti oko neželjenih dlačica. Epilacija je neinvazivna metoda, vrlo populrna i daje odlične rezultate, ali sa njom treba početi na vreme, jer je potrebno nekoliko tretmana za pun efekat, kao i izbegavanje sunčanja bar dve nedelje posle upotrebe lasera na koži.

Šta spakovati u kofer?

Pregledajte svoju letnju kolekciju garderobe, obuće, nakita, kao i kupaćih kostima. Ukoliko već imate sve što je potrebno od ovih stvari, nemojte  bacati novac na nove, jer one neće doprineti bolje iskorišćenom odmoru, a zadovoljstvo koje donosi kupovina je kratkotrajno. Ono bez čega ne sme i ne bi trebalo da prođe odmor jeste dobra i kvalitetna  kozmetika za sunčanje i kreme i losioni posle sunčanja. Ovo je bitno zbog zdravlja i ne treba štedeti na tome. Kad je zdravlje već pomenuto, mala putna apoteka bi trebalo da bude sastavljena od nekoliko lekova koji bi mogli da zatrebaju ( probiotik, analgetik, antipiretik, antibiotik, krema protiv opekotina itd. ), kao i par zavoja, sterilnih kompresa i flastera.

Lična dokumenta

Pre putovanja trebalo bi proveriti i lična dokumenta. Pogledajte  trajnost i ispravnost istih da ne bi dolazilo do neprijatnosti zbog isteklog roka važnosti pasoša ili lične karte. Sve eventualne nelagodnosti trebalo bi na vreme preduprediti.

Foto aparat

Kako bi zabeležili sva lepa dešavanja, spakujte i foto aparat ukoliko nemate dobar mobilni telefon koji može da kvalitetnom slikom ovekoveči vaše nezaboravne momente. Po povratku sa odmora izradite fotografije, stavite ih u album i povremeno zaplovite u sećanja sa letovanja. Osetićete miris mora i čaroliju uživanja na plaži.

Knjiga za relaksaciju

Lenčarenje na plaži možete upotpuniti laganim štivom za opuštanje svojih misli. Preko godine, u trci za poslom i obavezama, ne ostane mnogo vremena za čitanje knjiga, tako da je ovo idealna prilika za to. Izdavačke kuće nude i specijalne cene za pojedine „letnje“ naslove, tako da je moguće spojiti i lepo i korisno kada je knjiga u pitanju.

Pozitivna energija

Kada ste sve ovo uradili, ostaje samo da krenete na putovanje i sa sobom još ponesete i pozitivnu energiju, radost i spremnost za nove avanture i izazove. Uspešno letovanje je zagarantovano.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *