Trikovi i saveti za ovogodišnje renoviranje

relaksacija kod kuce

Svi mi razumemo koliko je nekad naporno ispratiti sve trendove i ostati „in“ dok toliko stvari iz dana u dan postaje „out“. Jedan od težih momenata jeste odabrati stilove i dizajn koji će s vama ostati neko vreme, a to uključuje i odeću, aksesoare, pa i enterijer stana. 

Vaša soba uvek treba da predstavlja siguran kutak za odmaranje i beg od ostatka sveta, dok dnevna soba trea da poziva na druženja i udobnu atmosferu. Ukoliko želite da saznate par trikova kako da uredite svoj dom po najnovijim trendovima, ostanite sa nama do kraja teksta.

Tajni sastojak: ljuljaška jaje

ljuljaska jaje

Što se tiče dnevne sobe, mnogo trendova se promenilo ali je i mnogo stvari ostalo isto. Jedna od klasičnih želja prilikom renoviranja dnevne sobe jeste ta da prostor izgleda unikatno. Došli ste na pravo mesto, jer imamo odličnu ideju za vas, a to je ljuljaška jaje! Ljuljaška jaje je možda i jedan od najunikatnijih komada koji možete da postavite u dnevnu sobu i izgleda odlično, a obogaćuje ambijent na interesantan način.

Svako voli da ima neki određeni deo prostora koji je savršen za zimsko ušuškavanje uz knjigu ili film. Ljuljaška jaje savršeno pruža taj osećaj svojim zaobljenim stranama koje vas obgrljuju, te se uz nju možete fino opustiti u ovim hladnim danima. 

S druge strane, ljuljaška jaje je jedan od najpopularnijih komada nameštaja koji i dalje varira u veličinama i dizajnu kako bi ostao što unikatniji. 

Dnevnoj sobi ne treba luster!

Sigurno ste videli razliku u tome kako je provoditi vreme na mestu čije je glavno osvetljenje samo jedan veliki luster sa agresivno jakim belim svetlom, a kako je provoditi vreme u prostorima koji koriste zidne ili led lampe za osvetljenje.

Izbor je očigledan, a publika je odlučila, napadna i velika svetla su „out“!

Mogli biste da skroz popravite atmosferu i celokupni ambijent ukoliko biste počeli da koristite više stolnih lampi kao osvetljenje, uz pametan odabir mesta za led lampice u žutoj ili drugoj toploj boji. Na primer, ukoliko biste postavili led lampice iza kauča po njegovoj ivici, ispod ili oko stola, ili možda na jednoj strani plafona, vaša dnevna soba bi pridobila mnogo „luksuzniji“ izgled koji stvara mnogo prijatniji i ušuškaniji ambijent. 

Led lampe su takođe odlične kao dodatak u vašoj sobi, nameštene na plafonu i ispod kreveta, te tako mogu potpuno promeniti čitav doživljaj vaše sobe i pružiti vam taj osećaj sigurnosti koji poziva na opuštanje i beg od napornih ponedeljaka.

Zakrivljeni nameštaj je skroz u trendu

Sigurno ste videli na raznim sajtovima i u raznim časopisima kako se provlače novi moderni komadi nameštaja poput zakrivljenih ogledala, taburea, komoda i ormara. Ovakvi komadi postaju sve popularniji, a u njih naravno spada i ljuljaška jaje koja bi se odlično slagala sa još nekim komadom zakrivljenog nameštaja.

Generalno, kružne površine pružaju kontrast oštrim ćoškovima zidova i time osvežavaju celu prostoriju. Vijugava ogledala su izuzetno interesantan detalj koji bi bio dličan za neki uski hodnik ili vašu spavaću sobu, dok su kružna ogledala odličan izbor za kupatilo. Ova kružna ogledala obično imaju i ugrađene police unutra kako bi ceo komad pružao što bolju funkcionalnost. 

Ukoliko planirate renoviranje ili osvežavanje svoje dnevne sobe, pratite ove savete koje smo pronašli za vas i napravite što udobniju atmosferu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *